İsyankar koyunun macerası hüzünlü bitti!

"Her şeyden bıktım.", "Artık yurtdışına açılmak istiyorum.", "İşi bırakıp dünyayı gezeceğim." diyorsanız Chris'in hikayesini duymak isteyeceksiniz

YAŞAM 23.10.2019, 10:03 23.10.2019, 10:19
İsyankar koyunun macerası hüzünlü bitti!

Kaçak Chris, Avustralya'daki çiftliğinden firar ettikten sonra 5 yıl boyunca kaçak hayatı yaşadı.

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki bir çiftlikte yaşamını sürdüren isyankar koyun Chris, 10 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Little Oak Sanctuary olarak bilinen hayvanları koruma örgütünün yaptığı açıklamada, "Sevimli dostumuz Chris hayatını kaybetti ve bunu belirtmekten derin bir üzüntü duyuyoruz. Kendisi özgür ruhlu olması yanı sıra gerçekten arkadaş canlısıydı." diye belirtti.

Chris, 2015 yılında Avustralya'nın Canberra kentinde yakalandığında büyük yankı uyandırmıştı.

Kaçak koyun Chris, 2015 yılında New South Wales-ACT sınırının yakınında dolaşırken görüldüğünde ün kazanmıştı ve raporlara göre sırtında muazzam miktarda yün taşıyordu. Firar ettiği beş yıllık süre boyunca yalnızca kanguru çeteleriyle hüzünlü bir tecrit hayatı yaşayan Chris'in nasıl yolculuk yaptığı bilinmiyor.

Hayvan refahı uzmanlarına göre Chris, sırtında gerçekten çok ağır bir yün taşıyordu. Tüm yünü kesmek için profesyonel bir makas kullanıldı. Chris, kesimin sonunda, tek makasta kesilmiş en ağır yüne sahip olduğu için Guinness Rekorlar Kitabına girmişti.

Her şey tamamlandıktan sonra, Chris 41 kilogram kadar hafiflemişti. Bu, bir keçenin ortalama ağırlığının yaklaşık sekiz katı ve buradan Chris’in ne kadar özel olduğu anlaşılıyordu. Bulunduğunda, Chris'in hayatı risk altındaydı, birkaç yıldır vahşi doğada yaşamaktan o kadar yünlüydü ki zorlukla ayakta durabiliyordu.

Yünlerinden hareket edemiyordu

Enfeksiyonu önlemek için acil olarak kesilmeye ihtiyaç duyuyordu. Kesme işlemi yaklaşık 45 dakika sürdü. Kaçak koyun Chris, 41 kiloluk yününden kurtarıldıktan sonra korunması için Avustralya Ulusal Müzesi'ne bağışlandı. Rekor doğrulama sırasında, veteriner bakımı geçiren Chris’in sağlığının oldukça iyi olduğu belirtildi.

Sevenlerini üzdü

Little Oak “Sırtında bir ceket gibi taşıdığı yünüyle kalbimizi çalan Chris aramızdan ayrıldı. O her daim anılarımızda yaşayacak ama onun varlığı hem koyun arkadaşları hem de onu seven insan arkadaşları tarafından hep özlenecek. Chris, hepimize hayatın başımıza gelenlerden daha fazlası olduğunu öğretti. O birisiydi, bir şey değil.” diye ekledi.

Yorumlar (0)