İşte terör mağduru ailelerin yeni konutları

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesindeki terör mağduru ailelerin konutları kura ile belirlendi. Aileler, TOKİ tarafından yaptırılan konutlardaki yeni dairelerini gezdi.

YAŞAM 12.11.2019, 16:38
İşte terör mağduru ailelerin yeni konutları

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hakkâri ilinin Yüksekova ilçesinde, terör mağduru aileler için yaptırılan 3 bin 63 konutun anahtarının bir kısmının hak sahiplerine teslim edilmesi için yoğun mesai ve güç harcanıyor.

Hakkâri ilinin Yüksekova içesinde huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 3 yıl önce bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere yönelik başlatılan, "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, PKK'lı teröristlerin sebep olduğu mağduriyetin giderilmesi için çalışmalar olanca hızıyla devam ediyor.

Çoğu evler teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yıkılmıştı

Bölücü terör örgütü PKK üyesi teröristlerin saldırıları yüzünden evleri yıkılan ya da tamamen kullanılamaz hâle gelenler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Esenyurt Mahallesi'nde yapılan 3 bin 63 konutun 1. etabı, vatandaşların oturumuna hazır duruma getirildi.

Konutlar doğal gaza uyumlu, çevre düzenlemeleri, park, taziye evi, cami, okul ve iş yerleri ile modern standartlarda inşa edildi.

Ulaşımın rahat, kolay ve kısa mesafede sağlanması yolların asfaltlandığı 476 konutluk etapta, su ve elektrik aboneliklerini yapan vatandaşlara anahtarlarının teslimi yapılacak.

Kura çekimi sonucu kendilerine çıkan daireleri görmeye gelen vatandaşlar, büyük heyecan içinde bekledikleri yeni evlerine en kısa zamanda yerleşmek istiyorlar.

"Anahtarımızı almak ve evlerimize yerleşmek için sabırsızlanıyoruz"

Yüksekova ilçesindeki çukur ve barikat olayları sırasında evlerinin yıkıldığını söyleyen Bahar Dayan isimli vatandaş, terör olaylarından dolayı çok zarar gördüklerini belirtti. Bahar Dayan, duygularını şu şekilde anlattı:

"Bize çektiğimiz kura sonucu TOKİ konutlarından bir daire çıktı. İnsanlar konut hayatının güzel olmadığını, müstakil hayatın daha güzel olduğunu söylüyordu ama biz toplu konutta yaşamayı kabul ettik ve bugün dairemizi görmeye geldik. Hem içi hem de çevresi gayet güzel yapılmış. Daireler itinayla hazırlanmış. Kararımızdan dolayı da, sağlanan bu imkândan dolayı da çok memnunuz. Anahtarımızı almak için sabırsızlanıyoruz. Allah, devlet büyüklerimizden razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin."

"Terör olaylarında evim, eşyalarımla birlikte yandı"

Nadide Demir isimli vatandaş da Hakkâri ilinin Yüksekova ilçesindeki olaylar sırasında evlerinin, içindeki eşyalarla birlikte tamamen yandığını ve bu nedenle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Eşi olmadığı için 3 çocuğuna tek başına baktığını anlatan Nadide Demir, "Allah'a şükürler olsun ki başımı sokabileceğimiz, evlatlarıma bakabileceğim bir evim olacak. Kurada bize çıkan daireyi çok beğendim. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, Allah Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin." şeklinde duygularını aktardı.

"Daireler beklentimizin çok üzerinde"

Nevzat Dayan isimli vatandaş ise TOKİ tarafından yaptırılan konutlardan çok memnun kaldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Daireler, binalar, parklar, camisi, okulları, iş yerleri çok güzel ve beklentilerimizin çok üzerinde yapılmış. Devletimiz her koşulda her zaman yanımızda oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun."

Yorumlar (0)