İşte sağduyulu ve fedakâr İstanbullular!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs önlemlerine büyük oranda uyulduğu, duyarlı ve fedakâr insanların boşalttığı sokakların ise bencil vatandaşlar tarafından kullanıldığı görülüyor.

YAŞAM 15.04.2020, 14:24 15.04.2020, 14:36
İşte sağduyulu ve fedakâr İstanbullular!

İstanbul'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle alınan önlemlere vatandaşların büyük ölçüde uyduğu görüldü.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan İstanbul'un uğrak mekanlarında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile başlayan sessizlik sürüyor.

Birçok iş yerinin önlemler kapsamında kapatılması, şehre giriş çıkışların kısıtlanması ile 65 yaşından büyük ve 20 yaşından küçük vatandaşların sokağa çıkmalarının yasaklanmasıyla İstanbul'da araç ve insan yoğunluğu hissedilir şekilde azaldı.

Önceki günlere göre hava sıcaklığının düşmesi ve sağanak yağış nedeniyle park ve meydanlarda daha az sayıda insan olduğu görülürken, bazı bencil vatandaşların kuralları ihlal ederek sahilde yürüdüğü ve koştuğu görüldü. Millî sporcuların bile evlerinde antrenman yaparak formda kalmaya çalıştığı ortamda, kendisi için boşaltılmış gibi İstanbul caddelerinde keyif içinde spor yapan vatandaşın bencilliği "pes" dedirtti.

Toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe ve maske takma uygulamasına uyulduğu fakat duraklarda bazı vatandaşların mesafeyi korumadıkları görüldü.

Eminönü de önlemler kapsamında sessizliğe bürünürken, meydan martı ve güvercinlere kaldı.

Eyüp Sultan Camisi çevresinde de genel olarak sessizlik hakim idi. Bazı vatandaşlar Ebu Eyyub el-Ensari Türbesi'ni ziyaret etti ancak sosyal mesafe ve diğer kuralları uyguladıkları görüldü.

Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy ve Üsküdar başta olmak üzere herhangi bir yoğunluk olmadı.

Yorumlar (0)