İşte koronavirüsten ölümün en az olduğu büyükşehir!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye geneline yayıldı. Şimdiye kadar 30 vakadan birinin yaşamını yitirdiği Mersin'deki durumun diğer büyükşehirlere göre iyi olması, vatandaşların "Evde kal" çağrılarına riayet etmesine bağlanıyor. 

YAŞAM 09.04.2020, 15:14
İşte koronavirüsten ölümün en az olduğu büyükşehir!

Türkiye'de büyükşehirler arasında en az yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasına sahip il konumunda olan Mersin'de şimdiye kadar bir kişi yaşamını yitirdi. Şehirde şu ana kadar 30 vaka tespit edildi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri dâhilinde insanların gerekmedikçe sokağa çıkmaması isteniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Mersin'de sahillerin tamamen boşaldığı ve polislerin devriye attığı görülüyor. 

Adnan Menderes Bulvarı boyunca park yasağı hayata geçirilirken, hiç kimsenin sahile girişine de müsaade edilmiyor. Normalde araç trafiği bakımından oldukça yoğun olan bulvarlardan az sayıda araç geçerken, şehrin meydanlarının da tamamen boşaldığı fark ediliyor. 

Vatandaşların en işlek kullandığı Atatürk, İstiklal, Kuvayi Milliye ve Silifke caddeleri ile Alanya ve Kushimato sokaklarında da insan yoğunluğu önemli derecede azalırken, pek çok esnaf da dükkânını açmamaya başladı. Şehir sessizliğe bürünürken, çoğu kişi yetkililerin çağrılarına uyuyor.

Diğer yandan, sağlık tesisleri ile de yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı hazır olan şehirde, özellikle Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bin 300 yatak kapasitesi ile pandemiye karşı savaşıyor. 

Hastalara doğrudan müdahale edilen hastanede üst düzey tedbirler alındı. Koronavirüsün yayılmaması amacıyla bu hastaların girişi hastaneye farklı yerden gerçekleştirilirken, söz konusu bölgelere sağlıklı hiçbir vatandaş da alınmıyor. 

Yorumlar (0)