İşte kayıp dağcıların yeni görüntüsü...

Uludağ'da 5 gündür kayıp olan dağcıları arama çalışmaları devam ediyor. 37 yaşındaki Efe Sarp ve 31 yaşındaki Mert Alpaslan isimli iki amatör dağcının ormana girdiği anların görüntüleri ortaya çıktı.

YAŞAM 06.12.2019, 11:26 06.12.2019, 11:30
İşte kayıp dağcıların yeni görüntüsü...

Bursa Uludağ'da kayıp iki dağcıyı arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Beş gündür devam eden arama kurtarma çalışmalarında kayıp iki dağcıya ait herhangi bir iz bulunmazken, amatör dağcıların ormana girdiklerini ve zirveye doğru ilerlediklerini gösteren güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Oteller Bölgesi’nde yer alan bir pistte, ikilinin sohbet ettikten sonra ellerinde bulunan batonlarla birlikte zirveye doğru ağaçların arasından yürüdükleri fark ediliyor. İki dağcının üzerinde yalnızca montlarının ve ellerinde de kayak batonlarının bulunduğu anlaşılıyor. 

Olay nasıl gerçekleşti?

Olay, üç gün önce Uludağ Oteller Bölgesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 37 yaşındaki Efe Sarp ve 31 yaşındaki Mert Alpaslan isimli iki amatör dağcı 34 SK 2280 plakalı araçlarıyla Uludağ Oteller Bölgesine ulaştı. Burada kısa süre gezinen iki arkadaş, araçlarını Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı önüne bıraktı.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden ailelerine Uludağ'ın zirvesini gösteren fotoğraf yollayarak, ''Biz Buraya Gidiyoruz'' diyen iki amatör dağcı, akşam saatlerinde Oteller Bölgesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta olan zirveye doğru yola çıktı.

İki dağcı, havanın kararmasına ve yoğun kar yağışına rağmen yola koyuldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle yönlerini kaybeden iki dağcı, zirve yolunda kayboldu.

Saatin geç olması ve iki kayıp dağcıya ulaşamayan aileleri, Jandarma ekiplerini arayarak durumu ihbar etti. Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, ihbar üzerine kayıp iki dağcıyı bulmak amacıyla arama çalışmalarına başladı. 

280 kişilik grup aramaya devam ediyor

Jandarma, AFAD, Gönüllü Arama Kurtarma ekiplerinden meydana gelen 280 kişilik grup, ilk günden itibaren dağcıları aramayı sürdürüyor.

Uludağ’ın olumsuz hava koşullarına, yoğun sise ve araziye rağmen vadilerin en derin noktasına kadar iple inerek dere yataklarında incelemede bulunan JAK ve diğer arama kurtarma ekipleri 5 gündür arazide kayıp dağcıları aramayı sürdürüyor. Jandarma ekipleri, bölgeyi tanıyan dağcılardan da arama çalışmalarında faydalanıyor. Helikopter ve termal görüş özelliği bulunan 2 adet uçakla birlikte karadan birçok ekip arama çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)