İşte balıkçıları mağdur eden o balık...

Adana'nın Karataş ilçesi kıyılarında insan yüzlü sapan balığı, yoğun şekilde ortaya çıktı. Balık, ağları parçalaması ve ekonomik değeri olmaması sebebiyle balıkçıların mağdur olmasına neden oldu.

YAŞAM 09.12.2019, 11:51
İşte balıkçıları mağdur eden o balık...

Adana'nın Karataş ilçesinde balıkçılar, insan yüzlü sapan balığının, ekonomik değerinin balon balıklarından daha düşük olduğunu ifade etti. 

Balıkçı Hakan Kangal, kış mevsiminin gelmesiyle balon balığı popülasyonunun azaldığını fakat sapan balıklarının artış gösterdiğini söyledi. 

"Temizlenmesi çok zahmetli"

Kangal, tüccarların ağları parçalayan sapan balığının temizlenmiş halde kilosunu 1,5 liradan aldıklarını belirtti.

Ayrıca, temizlemesi çok yorucu olduğu için avladıkları bu balıkları satmayıp denize attıklarını kaydetti. 

"4 arkadaşımızın yemek parasını bile çıkaramayacağız"

Sapan balığında görülen yoğunluk sebebiyle değerli balıkları avlayamadıklarına dikkat çeken Kangal, şu ifadeleri kullandı:

"Bu balığın hiç kıymeti olmadığı için bizi yoruyor. Mesela bugün 4 kişi ava çıktık. Hemen hemen bir ton ağırlığında bu balıktan çıktı. Bu balıklar biraz hacimli olduğu için bütün ağı kaplıyor. Mürekkep balığı, dil balığı için ava çıktık ancak bu balıklar yüzünden çok az balık avlayabildik."

Kangal, beklentilerinin 30 kilo değerli balık olduğunu belirterek, "Yani bin lira gelir bekliyorduk ancak bugünkü kazancımız 150-200 lira. Emek harcayan 4 arkadaşımızın yemek parasını bile çıkaramayacağız." diye konuştu. 

Yorumlar (0)