İşte ağlayan bebeği sakinleştirmenin en iyi yolu

Bilim insanları, ağlayan bebekleri sakinleştirmenin en iyi yolunun onları beş dakikalık bir yürüyüşe çıkarmak olduğunu öne sürdü.

YAŞAM 14.09.2022, 01:31 15.09.2022, 11:05
İşte ağlayan bebeği sakinleştirmenin en iyi yolu

ABD medyasında yer bulan habere göre, yapılan son araştırma, bebekleri sürekli ağlayan ve uyumayan ebeveynler için büyük bir umut içeriyor.

Araştırmacılar toplamda 21 bebeğin tepkilerini 'sallanan bir beşikte yatmak, sallanmayan bir beşikte yatmak, oturan anneleri tarafından tutulmak, yürüyen annelerince tutulmak' üzere dört şart altında kıyasladı. 

Yürüdüğü sırada annesince tutulan ağlayan bebeklerin 30 saniye içinde sakinleştiği ve kalp atışlarının büyük oranda yavaşladığı ortaya çıktı.

En etkili yol bulundu

Ağlayan bir bebeğin anne kucağında beş dakikalık bir yürüyüşte ise çok daha etkin neticeler görüldü. Araştırma çerçevesindeki tüm ağlayan bebeklerin ağlaması kesildi ve neredeyse yarısına yakını uykuya daldı.

Benzer bir sakinleştirici etki, bebekler sallanan bir beşiğe yerleştirildiğinde oluştu fakat anne bebeğini otururken tuttuğunda veyahut bebeği sallanmayan bir beşiğe koyduğunda aynı netice elde edilemedi.

Söz konusu araştırmada, ebeveynlerin ağlayan bebekleri kucaklarında tutmalarını ve onlarla beş dakika kadar yürümeleri ve akabinde bebeklerini yatağa koymadan evvel beş ila sekiz dakika kadar tutmaları öneriliyor.

Yorumlar (0)