İstanbul’un simgelerinden Haliç, kahverengiye döndü

İstanbul’un simgelerinden biri olan "Altın Boynuz" diye de bilinen Haliç'te su kahverengiye döndü. Sularının rengi değişen Haliç, dron ile görüntülendi.

YAŞAM 07.06.2022, 13:34 08.06.2022, 10:44
İstanbul’un simgelerinden Haliç, kahverengiye döndü

"Altın Boynuz" diye de bilinen Haliç'te suyun rengi yer yer kahverengiye dönüştü. Ağırlıkla adacıkların bulunduğu alanda yoğunlaşan renk değişikli ile beraber çevreye kötü koku da yayılmaya başladı. Haliç’in etrafında oturmaya ve yürüyüşe gelen vatandaşlar, bu kötü kokan sudan çok rahatsız olduklarını, Haliç'in bir an önce temizlenmesini istediklerini dile getirdi. Çevre kirliliğinin de açık şekilde gözlemlendiği Haliç ve çevresi dron ile havadan da görüntülendi.

"Zamanında bu su masmaviydi "

Haliç’in suyunun önceleri masmavi olduğunu şimdi ise kötü bir hale döndüğünü ifade eden Bünyamin Köseoğlu, "Ben Haliç’te doğdum ve büyüdüm. Geçenlerde buranın rengi baya kıpkırmızıydı. Bu neden kaynaklanıyor bilemiyorum. Buraya ilgi ve alaka yok. Temizliyoruz diyorlar fakat maalesef öyle bir çalışma yok. Ben temizlendiğini görmedim. Burada ne temizleme çalışması var ne de başka bir şey. Yalnızca gösteriş yapıyorlar, başka hiçbir şey yok. Burada pis kokuların içinde yürüyoruz. Ne yazık ki İstanbul kaybetti. Burası eskiden böyle değildi. Burada zamanında su masmaviydi. Demek ki milletimiz İstanbul’a böyle layık gördü" dedi.

"İmkanlar var fakat yapılmıyor"

Haliç’in güzel ve temiz kokmasını sağlayacak olan imkanların olduğunu fakat yapılmadığını söyleyen Emine Topçu, "Haliç’in daha temiz olmasını ve daha güzel kokmasını istiyoruz. Onlar ancak bu kadarını yapabildiler. Daha iyisini de yapabilirlerdi. Temiz havaya ihtiyacımız var. Daha güzel ve daha temiz kokular içinde nefes almak istiyoruz. İmkanlar var fakat yapılmıyor. Bizler vatandaş olarak daha da iyi ve güzel olmasını isteriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)