İstanbulluların beklediği “sağanak yağış” bu sabah başladı 

Meteoroloji'nin İstanbul’da bir süredir beklediği sağanak yağış, bu sabah başladı. İstanbulluların yağmura hazırlıksız yakalandığı anlar, kameralara yansıdı. 

YAŞAM 10.09.2021, 10:12 11.09.2021, 17:07
İstanbulluların beklediği “sağanak yağış” bu sabah başladı 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıya göre bu sabah erken saatlerde başlayan ve İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin genelinde etkili olacak yağış, gün boyunca devam edecek. 

Su taşkınlarına dikkat 

İstanbul Avrupa Yakası’nda başlayan ve göl gürültüsü ile birlikte gelen kuvvetli sağanak yağış, bölge genelinde aralıklarla da olsa gece saatlerine kadar devam edecek. Bölgede oluşabilecek sel ve su taşkınları konusunda dikkatli olmak gerekiyor. 

Sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli ve yer yer de çok kuvvetli olması, metrekareye 75 kilogram kadar yağış düşmesi öngörülüyor. 

Şehirdeki olumsuz hava şartları sebebiyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, çözümü her ne kadar İETT otobüsüne binmekte bulsalar da otobüsün su alması, yolcuların otobüs içerisinde şemsiye açarak seyahat etmesine vesile oldu. O anlar, sosyal medyada gündem oldu. 



Yağış, trafik yoğunluğunu getirdi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik göstergeli mobil uygulamasına göre trafik yoğunluğu, bu sabah saatlerinde yüzde 63 olarak ölçüldü. 

Balıkesir ve Çanakkale’de de yağış bekleniyor 

Meteoroloji’ye göre bugün Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerinde de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bu illerde metrekare başına düşen yağışın 50 kilogramı bulacağı öngörülüyor. 

Ani sel, yıldırım, su baskını, ulaşım aksaması gibi durumlar karşısında dikkatli olunması gerekiyor. 

Yorumlar (0)