İstanbulluları üzecek simit kararı!

İstanbul'da 100 gram simidin fiyatı 1 lira 75 kuruştan 2 liraya çıktı. Zam sonrası konuşan bir esnaf ise, "Vatandaşımız alışacaktır fiyata. Fiyat normal" yorumunu yaptı.

YAŞAM 05.01.2020, 18:57 13.01.2020, 12:21
İstanbulluları üzecek simit kararı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından 11 Ekim 2019 tarihinde alınan karar İstanbul'da vatandaşı üzecek. Daha önce 1 lira 75 kuruş olan 100 gram simidin fiyatının 2 liraya çıktığı belirtildi.

Simit fiyatındaki artışın susam ve undaki fiyat artışından kaynaklandığını kaydeden simitçi esnafı Veysi Maskan, "Simide zam gelmesi normaldir. 1 lira 75 kuruşken bugünden itibaren 2 lira oldu. İki yıldır bir zam geliyor. Ham maddeye gelen zamlardan kaynaklanıyor. Susama, una gelen zamlar etkili oluyor" şeklinde konuştu.

"Fiyat artışının nedeni susam ve undan kaynaklanıyor"

Simitteki artışın normal olduğunu söyleyen Ali Yağcı adlı esnaf ise, "Biraz durgunlaştı işler. Vatandaşımız alışacaktır fiyata. Fiyat normal. Fiyat artışının nedeni susam ve undan kaynaklanıyor. Simit en çok kahvaltı saatlerinde ve öğlen aralarında satılıyor. İnsanlar aperatif olarak tüketiyor. En çok da öğrenciler tüketiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)