İstanbullular dikkat! Köprü 50 gün kapalı

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde 27 Haziran-17 Ağustos döneminde asfaltlama çalışmaları yapılacak. 50 gün boyunca 4 şerit trafiğe kapalı olacak.

YAŞAM 24.06.2019, 09:44 24.06.2019, 16:15
İstanbullular dikkat! Köprü 50 gün kapalı

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, boğaz geçişlerini sağlamada İstanbul ulaşımının can damarı olan köprülerin güvenli, konforlu ve uzun süreli hizmet verebilmesi amacıyla, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü Ana Halat Semer Bölgesi Geçiş Takviyesi ve FSM Köprüsü Ankrajlarının Su Drenajı Yapım İşi" devam ediyor. 

Bu kapsamda, FSM Köprüsü'nde mevcut eski asfalt kaldırılıp, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak tabliye izolasyonu yapılacak ve yeni asfalt tabakalarının serilmesiyle köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin onarımları yapılacak.

Ulaşım 2'şer şeritten devam edecek

Çalışmalar, İstanbul halkını en az etkileyecek şekilde 24 saat, 3 vardiya esasına göre iki etap halinde gerçekleştirilecek. 27 Haziran'da başlayarak 17 Ağustos'ta tamamlanması planlanan çalışmalar sırasında FSM Köprüsü'nün Avrupa-Asya kralbet istikametindeki (Güney platform) 4 şerit ulaşıma kapatılarak, trafik akışı kuzey platformdan 2'şer şeritten gidiş-geliş olarak sağlanacak.

Güney platformdaki çalışmaların tamamlanmasından sonra, köprünün Asya-Avrupa istikameti yönündeki (Kuzey platform) 4 şerit trafiğe kapatılarak, ulaşım güney platformdan 2'şer şeritten gidiş-geliş şeklinde sürdürülecek.

50 gün sürecek çalışmalar esnasında gerekli önlemler alınacak. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları büyük önem taşıyor. 

Yorumlar (0)