İstanbullular Covid-19'a karşı önlem alıyor

Sağlık Bakanı Fehrettin Koca'nın Covid-19'un Türkiye'de bir kişide görüldüğünü açıklamasının ardından İstanbul'da vatandaşlar, metrobüse binmeden önce maske takıp el dezenfektanı kullandı.

YAŞAM 11.03.2020, 08:10
İstanbullular Covid-19'a karşı önlem alıyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, gece saatlerinde Ankara'da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Türkiye'de ilk Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasının bir erkek şahısta görüldüğünü Türkiye ve dünyaya duyurmuştu.

Bunun üzerine sabah saatlerinde işe gitmek isteyen İstanbullu vatandaşlar, önlemlerini alarak evden dışarı çıktılar. Vatandaşların maske takıp el dezenfektanı kullandığı görüldü.

12 Aralık 2019 tarihinde yani 90 gün önce Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs salgını Türkiye'de de kendini gösterdi. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettiin Koca, gece saatlerinde Türkiye'ye Avrupa üzerinden gelen erkek bir şahsın test sonuçlarının pozitif çıktığını basın açıklaması ile duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından İstanbullular sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıktıları sırada maske takarak toplu taşıma araçlarını kullandıkları görüldü. Vatandaşlar koronavirüse karşı hazırlıklı olduklarını da belirttiler.

Yorumlar (0)