İstanbul’daki sebze fiyatları, Anadolu’yu ikiye katladı

Gazeteci Fatih Selek, İstanbul ve Anadolu’daki sebze meyve fiyatlarını karşılaştırdı, aradaki fiyat farkı dudak uçuklattı. İstanbul’un fiyatları Anadolu’yu ikiye katladı.

YAŞAM 29.04.2022, 15:46 30.04.2022, 15:42
İstanbul’daki sebze fiyatları, Anadolu’yu ikiye katladı

Gıda sektöründe yaşanan fiyat artışları hem market hem de pazara yansıdı. Ancak bu yansıma yalnız İstanbul’da gerçekleşti. Anadolu şehirlerindeki fiyatlar İstanbul’un yanında solda sıfır kaldı. Hükümet, fiyatları sebepsiz şekilde artıranlara yönelik harekete geçeceğini ve bu kişilere para cezası uygulanacağını ifade ederken satıcılar kulaklarını tıkıyor.



Kıvırcık İstanbul’da 10 TL, Anadolu’da 5 TL

İstanbul ve Anadolu arasındaki fiyat farklılığına dikkat çekmek isteyen Gazeteci Fatih Selek, Afyonkarahisar pazarındaki etiket fiyatlarını Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İstanbul pazarında domatesin 15, kıvırcığın 10 TL olduğunu kaydede Selek, Afyonkarahisar pazarında ise domatesin 9, kıvırcığın 5, patlıcanın 6, taze soğanın 1 ve salatalığın da 6 TL olduğu duyurdu. 

Bu fiyat farkı ise ürünlerin tarladan market ve pazarlara ulaşana kadar aldığı zamları ve fiyat farklarını gözler önüne serdi. 

Yorumlar (0)