İstanbul’da yaşlı kadına eziyet: Korkutup, yüzüne para attılar

İstanbul ilçesi Ataşehir’de yer alan bir özel hastanede çalışanların, yoğun bakımdaki yaşlı bir kadına “böbreğini alacağız” söylemleri ve gayri ahlaki konuşarak yüzüne para atmaları sosyal medyanın gündemine oturdu.

YAŞAM 05.10.2022, 15:48 05.10.2022, 21:20
İstanbul’da yaşlı kadına eziyet: Korkutup, yüzüne para attılar

Hadise, geçtiğimiz sene İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan bir özel hastanede yaşandı. Edinilen bilgilere göre, yoğun bakımda tedavi gören bir kadını hastane çalışanları önce korkuttu sonra üzerine para saçtı. Hastane çalışanlarının yaşlı kadın ile sağladıkları gayri ahlaki diyalog da “bu kadar olmaz” dedirtti.

Önce korkuttular, sonra üzerine para attılar

Personeller yoğun bakımda olan yaşlı kadını şu şekilde korkuttu, "Sana şimdi 2 milyon doları veriyorum. Ama yarın gelip 4 milyon dolarak geri alacağım. Al al paralar. Sana neden bu paraları ödüyorum, biliyor musun? Şimdi ben senin sağ böbreğini alacağım. İşte bu paraların hepsi sağ böbreğinin ödemesi! Al paraları ameliyatını yapalım. Makasımı getirin. Senin ameliyat başlıyor" ifadeleri ile korkuttular sonrasında ise üzerine para saçtılar.

Diğer bir taraftan hastaneden sağlanan ilk bilgiler göre, olayda bulunan 2 çalışanın iş akdinin sonlandırıldığı, adli sürecin sürdürüldüğü ifade edildi.

Bakan Koca, “İnceleme başladı”

Yaşanan olay ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulunan Koca, “Bugün sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntülerin İstanbul’da bulunan bir özel hastanede daha önceden çekildiği anlaşılmıştır. Bu kabul edilemez hadisenin ardından ivedilikle Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini vazifelendirdim. Başsavcılığımız konu ile ilgili adli çalışmaları başlattı. Bunu yapanlar kesinlikle cezasını alacaktır.” dedi.

Yorumlar (0)