İstanbul’da tasmasız gezdirdiği pitbull 3 kişiyi yaralamıştı: Tutuklandı

İstanbul’da tasmasız gezdirdiği köpeğinin vatandaşlara saldırmasının ardından gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

YAŞAM 18.02.2022, 22:59 18.02.2022, 23:04
İstanbul’da tasmasız gezdirdiği pitbull 3 kişiyi yaralamıştı: Tutuklandı

İstanbul Beyoğlu’nda geçtiğimiz günlerde Tophane’de gerçekleşen olayda, Pitbull cinsi olan bir köpek sahibi tarafından tasmasız bir şekilde dışarıya çıkartılmış ve bir zaman sokakta ilerleyen köpeği gören vatandaşlarca sahibinin yanına gidip uyarı yapılmıştı.

3 kişi yara almıştı

Köpek ardından kaldırımda yürüyen vatandaşlardan birine saldırmış ve köpeğin hamlesine sopa ile karşılık veren vatandaş yere düştüğünde köpek de bacağını ve kolunu ısırmıştı.

Diğer vatandaşların da vurmasının ardından köpek, iki kişiyi daha ısırmış ve vatandaşların uğraşı neticesinde yaralı kişiler köpekten kurtarılmış ve 2 kişi bacaklarından ve kolundan yaralanmıştı.

Olay sonrasında polis ekiplerince pitbull sahibi yakalanıp gözaltına alınmıştı.

“Müştekileri yaralayan köpek bana ait değil”

Emniyetteki işlemleri sonrası şüpheli Orhan Y., ifadesinin alınması için savcılığa çıkartıldı.

Şüphelinin savcılıkta vermiş olduğu ifadesinde, “Köpeğim vardı evet fakat Aralık ayında bir mevzu sonucunda köpeğime el koyuldu. Cezaevine girdim, 28 gün yatıp çıktım ve ardından bir daha da köpeğimi görmedim. Olay gününde orada değildim. Müştekileri yaralayan köpek benim değildir. 6 Ocak tarihinde köpeğim barınakçılara verilmiş. Kendime yeni yeni yaşam kuruyorum, müştekiler beni nasıl teşhis etti, bilmiyorum. Suçsuzum.” dediği kaydedildi.

Şüphelinin avukatıysa, “Olay esnasında müvekkil, İstanbul 5. Noterliğinde bulunmaktadır ve olayla herhangi bir ilgisi yoktur. Suçu kabul etmiyoruz.” dedi.

Tutuklandı

Savcılıkta vermiş olduğu ifade sonrasında tutuklama istemiyle 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne getirilmiş olan şüpheli Orhan Y. tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)