İstanbul’da kara kış: Milyonlarca çalışan için yeni önlemler alındı

İstanbul’da dün akşam itibarıyla başlayan kar yağışı için farklı yaş ve meslek gruplarının sağlığını korumak amacıyla önlemler alınmıştı. Yoğun ancak aralıklı olarak devam eden kar yağışı sebebiyle bugün de ek önlemler getirildi. Bugün 19.00’dan itibaren serbest olması beklenen motosiklet ve scooterların ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkamayacağı belirtilirken kamu personelleri yarın da izinli sayıldı.

YAŞAM 10.03.2022, 16:28
İstanbul’da kara kış: Milyonlarca çalışan için yeni önlemler alındı

İstanbul, 2022 senesinde kara doymaya devam ediyor. Bazı ilçelerde aralıklı, bazı ilçelerde ise devamlı olarak yağan yoğun kar dün akşam saatlerinde başladı. Gece ve bu sabah saatlerinde yoğunluğun artacağının belirtilmesi üzerine dün bazı önlemler alınmış ve bugün (10 Mart 2022) için tüm kamu personelleri izinli sayılmıştı. Ayrıca motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı da bugün 19.00’a kadar yasaklanmıştı. İstanbul Valiliği, milyonlarca vatandaş için yeni önlemler alındığını duyurdu.



Motokuryeler ve memurların tatili uzadı

İstanbul Valiliği tarafından aktarılan yeni önlemlere göre motosiklet ve scooterların trafiğe çıkış yasağı bugün 19.00 sonrasında da devam edecek. Yasağın bitiş zamanı hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Şehirdeki kamu çalışanları ise yarın (11 Mart 2022) idari izinli sayılacak. Yetkililer, mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarı yapmayı da ihmal etmedi.

Yorumlar (0)