İstanbul’da kaçak akaryakıt operasyonu: 60 bin litre yakıt ele geçirildi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda Sancaktepe’de bir garaj içerisinde 60 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Yakıtların sahibine “çevreye zarar vermekten” yüklü miktarda para cezası uygulandı. 

YAŞAM 21.03.2021, 16:19 22.03.2021, 09:56
İstanbul’da kaçak akaryakıt operasyonu: 60 bin litre yakıt ele geçirildi

İstanbul’da piyasadan atık yağları topladıkları ve bunları “on numara yağ” ismiyle de bilinen akaryakıta dönüştürdükleri belirlenen bir kişinin iş yerine baskın yapıldı. İstanbul’daki Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen operasyonda akaryakıt depolama ve dönüştürme malzemelerinin yanı sıra 60 bin litrelik kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Kaçakçılar takip sonucu yakalandı

Jandarma ekiplerine yapılan ihbar sonucunda güvenlik güçleri kaçakçıyı izlemeye aldı. İstanbul Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere şehir genelindeki tüm atık yağ toplama alanları 7 gün 24 saat boyunca takip edildi. Ayrıca pek çok tamirhane de yakından izlendi.



Düzenli aralıklarla atık yağları toplayan kişi tespit edildi ve hem fiziki hem de teknik takibe alındı. Lisansı ve yetkisi olmayan A.B. isimli bir kişinin topladığı tüm yağları Sancaktepe’deki bir tır garajına getirdiği ortaya çıktı.

Çıkartılan arama kararı sonucunda garaja baskın yapıldı.

Düzenekler bulundu, para cezası uygulandı.

İçerisinde toplamda 60 bin litrelik sahte yağ bulunan ve işlemi yapılmak üzere bekletilen variller ele geçirildi. Ayrıca kaynatma tankı ve asit tankı ile motorlu pompalar da el konulan diğer malzemeler arasında yer aldı.

İş yeri olarak kullanılan tır garajı mühürlenirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından A.B. isimli şahsa “çevreye zarar verme” suçundan 396 bin Türk lirası idari para cezası kesildi.  

Yorumlar (0)