İstanbul’da genç kadının şüpheli ölümü: 3'üncü kattan düşüp öldü

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde 32 yaşındaki yabancı uyruklu kadın, seyahat edeceği gün kardeşiyle ikamet ettiği binanın 3. katında bulunan dairenin penceresinden düşerek feci bir şekilde yaşamını yitirdi. Dehşete tanık olan vatandaşların panik anları görüntülere yansırken, ölümü şüpheli olarak değerlendiren polis, duşta olduğunu öne süren kadının kardeşini gözaltına aldı. Akşam saatlerinde kadının seyahat edeceği ve üzerinde elbisesi ile kol çantasının olduğu belirtildi.  

YAŞAM 05.08.2022, 12:33 05.08.2022, 17:49
İstanbul’da genç kadının şüpheli ölümü: 3'üncü kattan düşüp öldü

Olay, dün 15.30 civarında Kağıthane Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaşandı. 

Seyahat edeceği gün düşüp hayatını kaybetti 

İddiaya göre Mersin’de yabancı uyruklu eşiyle beraber yaşayan evli ve 5 çocuk annesi yabancı uyruklu 32 yaşındaki Hadel Alhadad, eşiyle bir süre önce problemler yaşamaya başladı. Bunun üzerine genç kadın, 29 yaşındaki kardeşi Şakir D.’yi arayarak Mersin’den kendisini almasını istedi. Yola çıkan Şakir D., buradan ablasını alarak İstanbul’daki daireye getirdi. Kardeşiyle beraber bir süredir beraber yaşayan Hadel Alhadad, Suudi Arabistan’daki annesinin yanına gitmek amacıyla kardeşine uçak bileti almasını iletti. 

Olayın yaşandığı gün akşam saatlerinde seyahat planı bulunan genç kadın, kardeşiyle beraber yaşadığı binanın 3. katında bulunan dairenin penceresinden, elbiseleri giyinik bir biçimde ve kol çantasıyla beraber aşağıya düştü. Metrelerce yükseklikten düşerek ağır yaralanan kadını fark eden çevredeki vatandaşlar, hemen polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar sonrası olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, ağır yaralı halde bulunan kadını ilk müdahaleden sonra ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde tedavi altına aldı. Acilen ameliyata alınan kadın, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 

Duşta olduğunu öne süren kardeş gözaltında

Olaydan sonra ölümü şüpheli olarak değerlendirerek inceleme başlatan polis ekipleri, kadın pencereden düştüğü sırada evde olan kardeşi Şakir D.’yi gözaltına aldı. Emniyete sevk edilen Şakir D., ablasının eşi ve 5 çocuğuyla beraber Mersin’de yaşadığını fakat bir süre önce eşiyle problemleri olması sebebiyle Mersin’e giderek ablasını İstanbul'a getirdiğini aktardığı belirtildi. Şakir D., ablasının devamlı olarak “çocuklarım orada kaldı” şeklinde ağladığını, buradan da annesinin yanına yollamak için uçak bileti aldığını, evde duş alırken ablasının camdan atladığını söylediği ifade edildi. İfadesinin alınmasından sonra Şakir D. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 

“Adamın camı kapattığını görmüş” 

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan bir kadın, “Kadın düştüğünde kardeşi aşağıya geldi. ‘Neyiniz?’ diye sorulunca ‘ablam’ cevabını verdi. “Nereden geliyorsun?” sorusuna ise “Bir yandan dışarıdan geliyorum bir yandan da banyo yapıyordum” sözleriyle çelişkili cevaplar verdi. Kadının 4. kattan düştüğünü söylediler. Kulaklarından, burnundan ve ağzından kan geliyordu. Kolu kopmuştu ve alnı açılmıştı, kemikleri çıkmıştı. Kafasının arkasından çok kan geliyordu. Ardından ambulans geldi, sağlık ekipleri hemen gelip boyunluk taktı. Daha sonra sedyeyle kadını götürdüler. Kardeşine de “Hastaneye gel” dediler. Bina yöneticimiz, kadının kardeşinin yarı çıplak olduğunu, camı kapatarak açtığını ve perdeyi indirdiğini görmüş. Şüpheli bir durum var ama kardeşinde hiç korku yoktu. Ağlamıyordu, insan ablasını o şekilde görünce ağlar. Kardeşinde böyle bir şey yoktu” açıklamasını yaptı. 

Ayrıca kadının düştüğü sırada vatandaşların yaşadığı dehşet anları ise görüntülere yansıdı. Polis ekipleri, yaşanan olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu araştırıyor.

Yorumlar (0)