İstanbul’da fren ve gazı karıştırdı, 5 metre aşağıya uçtu

İstanbul Maltepe’de aracını park ettiği alandan çıkarmak isteyen bir sürücü gaza yanlışlıkla basınca aracıyla beraber 5 metrelik yükseklikten aşağıya düştü. Sürücü iki bina arasında sıkışıp havada asılı kalınca yaralı olarak çıkartıldı ve sürücü hastaneye kaldırıldı.

YAŞAM 13.07.2021, 16:29 14.07.2021, 08:45
İstanbul’da fren ve gazı karıştırdı, 5 metre aşağıya uçtu

Kaza, geçtiğimiz gün saat 19.00 sularında Maltepe’de gerçekleşti. İddialara göre 35 yaşındaki Ergin Celbeker adlı sürücü, aracını oturmuş olduğu apartmana ait olan otoparktan çıkartmak amacıyla geri geldiği sırada yanlışlıkla gaza bastı.

Celbeker’in hatasının ardından hızlanmış olan araç korkuluklarını da yerinden söktü ve 5 metrelik yüksekten aşağıya düştü. Araç, bina boşluğuna düşerek iki binanın duvarı arasında havada asılı kaldı.

Gerçekleşen kazada araç sürücüsü Ergin Celbeker ağır bir şekilde yaralanırken, aracın içinde bulunan yeğeni ise ufak sıyrıklarla kazayı atlattı.

Çevredeki vatandaşlar kazayı görmesinin ardından sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine durumu iletti.

İhbarın ardından polis ekiplere adrese geldi ve çevredeki vatandaşları olay yerinden hızlıca uzaklaştırdı. Kazanın ardından itfaiye ekipleri aracın içerisinde sıkışmış olan ağır yaralı sürücüyü sağlık ekiplerine ulaştırdı. Yaralanan sürücü ise tedavisinin devamı için Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

“Sürücünün durumu oldukça kötüydü”

Kazayı gören Emir Bozkurt, “Araba geri geri geliyordu. Herhalde adam hızlı gelmiş ve yüksek duvardan aşağıya doğru düşmüş. Adamın kafasından kanlar akıyordu. Durumu oldukça kötüydü. Yanında ise yeğeni vardı. Araba da orada asılı vaziyette duruyor.” şeklinde konuştu.

“Büyük bir ses işittik”

Yaşanan olay sırasında olay yerindeki başka bir vatandaş olan Necmettin Yıldız ise “Sokaktan gelen sesle irkildik. Başta ne olduğunu anlayamadık. Herkesin bir anda bağrışma sesini duyunca aşağıya indiğimizde olayı gördük. Yaralı bir kişi vardı. Hemen yere yatırdık onu. Ambulans gelip götürdü. Mahalleli ise panik oldu.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)