İstanbul’da film gibi soygun girişimi kamerada: Linçten zor kurtuldular!

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde gaspçı bir çift, güpegündüz kuyumcuyu soymaya çalıştı. Kendisine direnen kuyumcuyu ilk başta biber gazı sıkarak daha sonra ise silahın kabzasıyla yaralayan gaspçılar, para ve altını çantaya doldurup kaçmak istedi. Sesleri duyan esnaf, yumruk, tekme ve taburelerle gaspçıları döverken Gültepe Polis Merkezi Amirliği, çifti linç girişiminden kurtararak gözaltına aldı. Film sahnelerini anımsatan soygun girişimi ise saniye saniye kameralara yansıdı.  

YAŞAM 30.08.2022, 11:36 30.08.2022, 17:25
İstanbul’da film gibi soygun girişimi kamerada: Linçten zor kurtuldular!

Olay, dün Kağıthane’de saat 15.30 civarında Kağıthane Gültepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre öğle saatlerinde cerrahi maskeli olmak üzere 1’i kadın 2 gaspçı müşteri gibi davranarak kuyumcuya girdi. Erkek olan gaspçı, biber gazı sıkarak kuyumcu Yaşar Güngör’ü etkisiz hale getirmeye çalıştı. 

Önce biber gazı sıktı sonra silahın kabzasıyla saldırdı 

Kuyumcunun direnmesi sonrasında gaspçı bu defa ise kurusıkı tabancanın kabzasıyla Güngör’ü yaralayarak etkisiz hale getirdi. Kadın gaspçı daha sonra tezgahın arkasına geçerek çantaya, paraları ve ziynet eşyalarını doldurdu. Kuyumcudaki sesleri duyan esnaf ise koşarak dükkanın önüne geldi. Dışarıya çıkan gaspçılar, tekme, yumruk ve taburelerle esnaf tarafından dövüldü. Linç girişimi ve soygun anları ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. 

Kağıthane polisi gaspçı çifti linçten kurtardı 

Olay sürdüğü esnada cadde üzerinde devriye gezen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Gültepe Şehit Mehmet Pat Polis Merkezi Amirliğine bağlı Suç Araştırma Büro ekipleri, anlık müdahaleyle linç girişiminde bulunulan gaspçıyı ve yanındaki kadın gaspçıyı esnafın elinden kurtardı. Gözaltına alınan gaspçı Rıza Ö. ve Hatice D., hastanede sağlık kontrolünden geçirilmeleri sonrasında emniyete götürüldü. Şahısların üst aramalarında ise elektro şok, biber gazı ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Para ve altınların bulunduğu çantaya ise el konuldu. 

Yaralanan kuyumcu taburcu edildi 

Öte yandan başının farklı yerlerinden yaralanan ve burnu kırılan Yaşar Güngör ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra ambulansla Sarıyer Seyrantepe’deki Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Hastanedeki tedavisinin ardından kuyumcu Yaşar Güngör taburcu edildi. 

Gaspçı çift adliyeye sevk edildi 

Olayın ardından ifadeleri alınan çiftin, dini nikahlı olduğu ve şüpheli Rıza Ö.’nün, hırsızlık suçundan emniyette 2 kaydı olduğu bildirildi. Emniyette ifadeleri alındıktan sonra “yağma-gasp” suçu sebebiyle adli işlem yapılan çift, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Polis ekiplerinin incelemesi devam ediyor.

Yorumlar (0)