İstanbul’da FETÖ’nün güncel yapılanmasına operasyon: 35 gözaltı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün güncel eğitim yapılanma çalışmalarının deşifre edilmesine ilişkin operasyon başlatıldı.

YAŞAM 04.10.2022, 09:54 05.10.2022, 08:28
İstanbul’da FETÖ’nün güncel yapılanmasına operasyon: 35 gözaltı!

İstanbul’da FETÖ’nün güncel eğitim yapılanmasına operasyon düzenlendi, 35 kişi gözaltına alındı. Ekipler, Üsküdar'da çalışmalarını yürüten bir dershanenin önlem olarak örgütle ilişkisi ortaya çıkmayan bir kişinin adına kurulduğunu ayrıca bahsi geçen dershanenin FETÖ/PDY terör örgütüne bağlı olan gizli ortaklarının olduğunu, dershanenin diğer yönetici ve eğitim kadrosunda çalışan kişilerin ise tamamının FETÖ/PDY ile ilişkili olan şüphelilerden meydana geldiği tespit etti.

FETÖ/PDY ile ilişkisi olanlar ve KHK’dan ihraç olanlar aynı dershanede

Yapılan operasyon sonucunda dershanede çalışan kişilerin çoğunun FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgüte bağlı olma nedeni ile çalışma izinleri iptal edilen ve KHK’lar ile kamu görevinden ihraç edilenlerin çalıştığını tespit eden ekipler, daha önce yapılan operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra örgüt soruşturmaları çerçevesinde cezaevine girip çıkan bazı şüpheli şahıslarında söz konusu dershanede çalıştığını ortaya çıkardı.

Öğretmenler için örgüt bir referans sistemi kurmuş

Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonda, dershanede öğretmen olarak çalışacaklar için örgütün bir referans sistemi kurduğu ve bu sayede de kuruma öğretmenlik yapmak üzere gelen kişilerin mutlaka örgüt iltisakı olması gerektiği, böylece de örgütün eğitim yapılanmasının yeniden kurulmaya çalıştığı anlaşıldı.

35 şüpheli yakalandı!

Çalışmaların tamamlanmasının ardından adresleri tespit edilen 40 şüpheli kişinin yakalanması için eş zamanlı şekilde operasyon düzenleyen ekipler, 35 kişiyi yakaladı.

Adreslerde yapılan arama çalışmalarında ise birçok dijital materyalin ele geçirildiği açıklandı.

Firariler aranıyor!

Operasyon kapsamında arama yapılan adreslerde bulunmayan firarilerin yakalanmasına ilişkin çalışmaların ise devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)