İstanbul’da evleri su bastı, araçlar selde mahsur kaldı 

İstanbul’un pek çok bölgesinde sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran yağış sonrasında trafik adeta felç oldu, pek çok alt geçit suyla doldu. 

YAŞAM 18.06.2021, 16:38 19.06.2021, 14:36
İstanbul’da evleri su bastı, araçlar selde mahsur kaldı 

Meteoroloji’nin sabah saatlerinde aktardığı “sağanak yağış” uyarısı gerçek oldu. İstanbul’un semalarını kara bulutlar ele geçirdi ve aniden sağanak yağış bastırdı. Pek çok ilçede hayatı olumsuz etkileyen yağış sonrasında özellikle Fatih, Şişli, Sultangazi, Beyoğlu, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Arnavutöy ve Beylikdüzü’nde su taşması ve sel basması görüldü.  



Yağışlar pek çok ilçede devam ederken vatandaşlar da soluğu duraklara ve binaların altlarına sığınmakta aldı. Fakat aniden gelen yağış, sokakların kısa sürede dolmasına sebep oldu. Alt katlarda olan pek çok evi ve dükkanı su bastı. Özellikle alt geçitlerde pek çok aracın mahsur kaldığı görüldü. 



Tramvay seferleri durdu, trafik yoğunluğu yüzde 76 oldu 



Aşırı yağış sebebiyle suyla dolan yollarda araçlar ilerleyemedi ya da yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Bu da trafik yoğunluğunun kısa süre içinde yüzde 76’y çıkmasına sebep oldu. Kuvvetli yağış sonrası Metro İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre Kabataş-Bağcılar hattındaki seferler Bağcılar-Fındıklı istasyonuna aktarıldı. Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı seferlerine de ara verildi. 



Başakşehir’de duvar çöktü 



Başakşehir’de etkili olan sağanak yağış sebebiyle yol kenarındaki istinat duvarı çöktü. 

Yorumlar (0)