İstanbul’da eski DSP İlçe Başkanı avukatın feci ölümü kamerada!

Kağıthane’de yolun karşısına geçmeye çalışan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir’in bacanağı olan 62 yaşındaki avukat Hasan Sarı’ya, yolda süratli bir biçimde seyreden motosikletli çarptı. Dehşet görüntüleri kameralara yansırken, yerde metrelerce yuvarlanan Sarı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardından Samsun’a kaçan ve Kağıthane Asayiş Büro Amirliği’nin başarılı çalışması neticesinden yakalanan motosikletli tutuklandı. 

YAŞAM 02.09.2022, 11:16 03.09.2022, 09:02
İstanbul’da eski DSP İlçe Başkanı avukatın feci ölümü kamerada!

Olay, geçen hafta Pazartesi günü saat 21.00 civarında Kağıthane Gürsel Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir’in bacanağı olan ve eski Demokratik Sol Parti Avcılar İlçe Başkanı 62 yaşındaki avukat Hasan Sarı, akşam saatlerinde kaldırımda yürümeye başladı. 

AK Partili Demir’in bacanağı Hasan Sarı, kazada hayatını kaybetti

Aracına ulaşmak için yolun karşısına koşmaya başlayan Sarı’ya, bu sırada motosikletli bir sürücü çarptı. Hasan Sarı, çarpmanın etkisiyle savrulduğu bölgede metrelerce yuvarlanarak durabilirken, sürücü ise düştüğü yerden kalktıktan sonra olay yerinden kaçtı. 

Dehşet anları kamerada

Dehşet anları ise saniye saniye çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Kazadan sonra ihbar üzerine sağlık ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. Kısa süre içinde olay yerine gelen 112 ekipleri, ağır yaralı Sarı’yı ilk müdahaleden sonra bilinci kapalı şekilde ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Şehir Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına aldı. Hemen ameliyata alınan Sarı, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Kağıthane polisi adım adım iz takip etti 

Olaydan sonra Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisleri, kaçan sürücüyü yakalamak amacıyla çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, sürücünün yeşil kask ve beyaz tişörtlü olduğunu ve motosikletin ise siyah renkli olduğunu belirledi. Çalışmalar sonucunda polis, kamera görüntülerini takip ederek sürücünün, kazanın meydana geldiği sokaktan devam eden önce Karataş Sokak'a ve daha sonra ise Darüleceze Caddesi’nden 28 Nisan Caddesi'ne geçtiğini tespit etti. Şahsın kaçış güzergahının belirlenmesinden sonra Kağıthane Asayiş Büro Amirliği, geriye dönük çalışma başlattı. 

Sürücünün memleketine kaçtığı belirlendi 

Kamera görüntüleriyle adım adım iz süren polis ekipleri, olaydan önce şahsın hastaneye gittiğini, motosikleti acil servisin önüne park ettiğini ve tedavi için içeriye giriş yaptığını belirledi. Çalışmaları sürdüren Kağıthane polisi, titiz çalışmaları neticesinde kaçan sürücünün emniyette “hırsızlık”, “mala zarar verme” ve “kasten yaralama” suçlarından kaydı olan 26 yaşındaki Hakan A. olduğunu ve söz konusu motosikleti kullandığını tespit etti. Şahsın adresine ulaşan polis ekipleri, Yahya Kemal Mahallesi’ndeki evine baskın gerçekleştirdi fakat bulamadı. Yapılan araştırmalar neticesinde Hakan A.’nın memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesine kaçtığı öğrenildi.

Sürücü tutuklandı 

Çalışmalarını derinleştiren Kağıthane Asayiş Büro Amirliği polisleri, geçen hafta pazar günü İstanbul’a dönen Hakan A.’yı gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Hakan A.’dan sonra emniyette ifadesi alındı. İşlemleri sona erdikten sonra adliyeye sevk edilen Hakan A., çıkartıldığı mahkeme tarafından “taksirle öldürme” suçu sebebiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Milletvekili Demir’den taziye mesajı 

Öte yandan hastanede yaşamını yitiren avukat Hasan Sarı’nın cenazesi, memleketi Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Salı günü kılınan cenaze namazının ardından Geriş Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılan ve daha sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sarı’nın bacanağı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, “Trafik kazası neticesinde vefat eden değerli bacanağım ve dostum Avukat Hasan Sarı'yı memleketi Balıkesir Burhaniye'de defnettik. Allah'tan rahmet diliyorum. Allah'ım mekanını cennet eylesin. Başımız sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

“Ben oraya gidince kaçtı gitti” 

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan bir vatandaş, “Biz burada akşam oturuyorduk bir motor sesi geldi. Çıkıp baktığım zaman motor yerdeydi. Ben motor sürücüsüne yardıma gittim. Aynası kırılmıştı onu verdim. O esnada ‘Abi adam orada yatıyor galiba’ sözlerini kullandı. Beni oraya yönlendirdi. Ben oraya gidince kaçtı gitti. Yerdeki adam yaşıyordu fakat hastanede hayatını kaybetmiş. Diğeri de kaçtı gitti. Zaten kafasında kask vardı, yüzünü görmedik” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)