İstanbul’da da cinayet işlemişti! Suç makinesi Adana’da yakalandı

Adana’da önceki gün bir kişinin ölümüne sebep olan silahlı çatışmaya ilişkin ilginç bir detay ortaya çıktı. Çatışmaya karışan isimlerden birinin İstanbul’da da bir kişiyi öldürdüğü ancak yakalanamadığı belirlendi. 

YAŞAM 03.10.2022, 11:51 04.10.2022, 09:15
İstanbul’da da cinayet işlemişti! Suç makinesi Adana’da yakalandı

Adana’daki korkunç olay, Yüreğir ilçesinde yer alan Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde yaşandı. Akşam saatlerinde otomobiliyle kavşakta bekleyen 45 yaşındaki Mehmet Sait Ç., yanındaki Ömer Faruk Ulu, M.Ç. ve Muhammet Ali Yıldırım ile birlikte hareket etmeye hazırlanıyordu. O sırada yanına 28 yaşındaki Yusuf Demirtaş’ın kullandığı araç yanaştı. Demirtaş’ın aracında Umut Güneş ve Abdullah Karadağoğlu da bulunuyordu. 

Sokak ortasında silahlı çatışma

Demirtaş’ın kullandığı araçtan bir anda diğer araca peş peşe silah sıkılmaya başlandı. Bunun üzerine Mehmet Sait Ç.’nin aracındaki kişiler de silahlarına sarılarak ateş etmeye başladı. Boş bir andan faydalanan Mehmet Sait Ç., gaza basarak ara sokaklara girdi ve izini kaybettirmeye çalıştı. Bir süre sonra kontrolü kaybeden sürücü, bir evin duvarına çarparak durdu. O sırada aracı takip eden Demirtaş ve beraberindekiler, duvara çarpan aracı kurşun yağmuruna tuttu. Mehmet Sait Ç. ve beraberindekiler de kurşun sıkarak bölgeden kaçtı. 

91 yaşındaki Rahime Eker yaşamını yitirdi

Dakikalarca süren silahlı çatışma esnasında, sokakta bulunan 91 yaşındaki Rahime Eker başından vuruldu. Olayla ilgisi olmayan 3 vatandaş da çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Rahime Eker, hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Demirtaş, Karadağoğlu ve Güneş’i bir evde saklanırken yakaladı. Zanlıların koltuk altından yaralanan Demirtaş’ın vücudundan mermiyi çıkarmaya çalıştıkları öğrenildi. 3 zanlı, gözaltına alındıktan sonra emniyete götürüldü. 

İstanbul’da cinayet işleyip kayıplara karışmıştı

Silahlı çatışma sonrası hastaneye giden karşı gruptaki Muhammet Ali Yıldırım, M.Ç. ve Ömer Faruk Ulu da tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Mehmet Sait Ç. ise izini kaybettirdi. Öte yandan yapılan incelemelerde dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Silahlı çatışmaya karışan Karadağoğlu’nun 5 Ağustos 2022 tarihinde, İstanbul’da başından vurularak öldürülen 18 yaşındaki Rohat Gün’ün de katil zanlısı olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Muhammet Ali Yıldırım, Abdullah Karadağoğlu, Umut Güneş ve Yusuf Demirtaş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ömer Faruk Ulu hakkında ise ev hapsi kararı verildi. Bedirhan T. adli kontrol şartıyla, M.Ç. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 

Yorumlar (0)