İstanbul’da çamur yağdı, sevinenler oto yıkamacılar oldu 

İstanbul’da gece saatlerinde Afrika Kıtası’ndan gelen çöl tozları çamur olarak sokaklara indi. Pek çok araç çamura bulanırken sürücüler sabah erkenden oto yıkamacıların yolunu tuttu. 

YAŞAM 22.03.2021, 10:13 22.03.2021, 16:31
İstanbul’da çamur yağdı, sevinenler oto yıkamacılar oldu 

İstanbul’da gece saatlerinde yağmur geçişi yaşandı. Afrika’daki çöllerden gelmesi beklenen çöl tozları yağmurla birleşip adeta şehrin üzerine serpildi.

Meteoroloji, bunun gayet olağan bir durum olduğunu ve ekstrem düşünüp panik yapmanın gerek olmadığını vurguluyor. Yıl içerisinde birkaç kez yağan çamurlar, havanın olağan döngüsünü temsil ediyor.

Hava kalitesi düştü



Çöl tozları ve bunların yağış olarak düşmesi her ne kadar hava durumu açısından normal olarak kabul edilse de yağan çamur hava kalitesini düşürdü. Çöl tozlarının içerisinde pek çok kirli madde ve bakteri bulunduğunu belirten uzmanlar, havanın çok solunduğunda solunum yollarını etkileyeceğine değiniyor.

Maske hem Covid-19'dan hem de çöl tozlarından koruyacak

Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, Covid-19 salgınından korunmak amaçlı takılan cerrahi ve kumaş maskeler konusunda özellikle bu dönemde daha dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. Maske takmak hem virüsten hem de çöl tozlarından koruyacak, şeklinde açıklama yapan uzmanlar, insanların ya dışarı çıkmamalarını ya da maske takarak çıkmaları gerektiğini belirtiyor. 

Yorumlar (0)