İstanbul’da balıkçıların oltasına takıldı: “İlk kez gördük”

İstanbul Pendik’te oltaya takılan bir kırmızı yapışkan madde vatandaşları tedirgin etti. Hobi olarak balıkçılıkla uğraşan bir grubun oltasına kırmızı renkli bir madde takıldı. Oltalarına takılan yapışkan maddeyi temizlekte balıkçılar güçlük çekti.

YAŞAM 12.10.2021, 12:33 12.10.2021, 12:56
İstanbul’da balıkçıların oltasına takıldı: “İlk kez gördük”

Konuya dair konuşan balıkçı Serkan Koç, “Müsilaja ilişkin bir şey olduğunu zannediyoruz. “Oltalarımıza, fır döndülerin aralarına yapışkan bir madde geldi. Fakat tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz. Elimle müsilajı kontrol etmiştim, bu daha da katı. Elinize geldiğinde yapışıp kalıyor. Kimi arkadaşların ve konuştuğumda 3-4 kişinin daha oltalarına geldiğini gördük.” şeklinde konuştu.

“İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım”

Koç, maddeye ilk kez cuma günü denk geldiklerini söyleyerek, “Hep oltalara geliyordu. Oltalardan çıkarttığımızda elimize aldığımız zaman farklı bir şey. Müsilaj ile alakalı mı diyeyim, deniz anası mı, öyle bir şeydi” şeklinde konuştu.

Koç, 20 senedir balıkçılık yaptığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Dokunduğun zaman ele çok yapışkan bir maddeymiş gibi geliyor. Balığa çıktığımız zaman açıklarda dolaşırken oltalarımızın genellikle klips taraflarına sarıyor ve çıkmasını da zor bir hale getiriyor.”

Yorumlar (0)