İstanbul’da 19 aracı soyan “Kelebek Atilla” kıskıvrak yakalandı

İstanbul’da gece yarısı görünen ve buji yardımıyla camları kırıp tam 19 aracı soyan “Kelebek Atilla” lakaplı suç makinesi, Fatih Şehit Tevkif Fikret Erciyes Polis Merkezi Amirliği ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

YAŞAM 06.03.2022, 14:01 07.03.2022, 09:03
İstanbul’da 19 aracı soyan “Kelebek Atilla” kıskıvrak yakalandı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gece yarısı meydana gelen olaylarda 9 vatandaşın aracı, kelebek camı bujiyle kırılıp soyuldu.

Hırsız araçlardan değerli eşyaları aldı ve ayrıca 30 bin TL olan iki farklı çek aldı. Hırsızlık olayları sonrası vatandaşların emniyete şikayet etmelerinin ardından Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Fatih polisi tarafından onlarca görüntü takip edilerek kıskıvrak yakalandı

Olayların meydana geldi 5 mahallede 27 farklı güvenlik kamerasının onlarca saatlik görüntülerini takip eden polis ekiplerince bu kişinin yaklaşık 1 hafta öncesinde cezaevinden tahliyesi olan “Kelebek Atilla” lakaplı Atilla D. olduğu belirlendi.

Kelebek camlarını kırıp aynı yöntemle birçok aracı soyduğu tespit edilen şahıs, yaklaşık olarak 10 dakika süren kovalamaca neticesinde Hırka-ı Şerif Mahallesi Uzunyol Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Atilla D. gözaltına alınarak yapılan üst aramasında yaklaşık olarak 30 bin TL değerinde iki ayrı çek yakalandı.

Kameralara hırsızlık anları yansırken, şahıs ise emniyete götürüldü. İfadesi alınıp adli işlemleri gerçekleştirilen zanlı, sevk edilmiş olduğu adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine yollandı.

Geceleyin 19 aracı soydu

Bununla birlikte tekrar cezaevine gönderilmiş olan kişinin geçtiğimiz aralık ayında 10 tane aracı kelebek camını kırıp soyduğu ve binlerce saat görüntüyü izleyen Fatih polisince yakalanıp gözaltına alınmasının ardından tutuklandığı ifade edildi. Hırsızın cezaevine girmesinin ardından 2 ay sonra tahliye edildiği de belirlendi.

Yorumlar (0)