İstanbul ve Ankara'ya sağanak yağış uyarısı

İstanbul genelinde 3 saat boyunca aralıklarla sağanak yağış bekleniyor.

YAŞAM 15.06.2020, 15:39 15.06.2020, 15:53
İstanbul ve Ankara'ya sağanak yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) 3 saat süresince İstanbul’un genelinde aralıklarla kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış olacağı uyarısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan yazılı açıklamada, Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) son dakika uyarısı kamuoyuna iletildi.

Açıklamada, bugün sabah saatlerinde yerel olarak görülen yağışların akşam saatlerine kadar yaklaşık 3 saat boyunca İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkili olacağı, akşam saatlerinden itibaren etkisini gök gürültülü sağanak yağışın etkisini yavaş yavaş yitireceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında, kısa süreli ve kuvvetli yağan yağmur sebebiyle olumsuzluklar yaşanmasının muhtemel olduğu ve vatandaşların bu olumsuzluklara karşı tedbirli olmasının yararlı olacağı vurgulandı.

Sağanak yağış devam edecek

Yağışlar Salı ve Çarşamba günler de kısa süreli ve yerel olarak görülecek. Perşembe gününden itibaren İstanbul genelinde sağanak yağış etkili olacak. Önümüzdeki hafta sonu ise yağışlar, aralıklarla sağanak yağış şeklinde olacak ve zaman zaman da gök gürültülü sağanak yağışa dönüşecek.

İstanbul’da hafta sonu etkili olan sağanak yağış sebebiyle en fazla yağışı alan ilçeler şu şekildeydi:

Arnavutköy (22 kg), Çatalca (18 kg), Eyüp (15 kg) ve Beykoz'da (15 kg).

İstanbul’un diğer ilçelerinde ise metrekareye 3 ila 10 kilogram arasında yağış düşmüştü.

Ankara da 18.00'e kadar sağanak var

Ankara'da ise bugün saat 18.00'e kadar gök gürültülü sağanak beklendiği uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden başkent için yapılan uyarıya göre, Ankara’da bugün öğleden sonra görülen yağışların akşamüstü şiddetini iyice artıracağı ve saat 18.00'e kadar yerel olarak kuvvetli sağanak şeklinde görülmesinin beklendiği ifade edildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meydana gelebilecek ani su baskını, sel, yıldırım ve dolu yağışına karşı dikkatli olunması ve tedbir alınması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar (0)