İstanbul ve Ankara'ya kar geliyor

Kış mevsimi normallerinin 4 ila 10 derece üstünde seyreden hava sıcaklıkları salı günü itibarıyla mevsim normallerine düzeyine inecek. Sıcaklığın düşmesiyle birlikte İstanbul ve Ankara'da kar yağışı görülecek.

YAŞAM 09.01.2022, 21:47 10.01.2022, 16:58
İstanbul ve Ankara'ya kar geliyor

Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrediyor fakat yeni haftayla birlikte soğuk hava dalgası etkisini gösterecek.

Havalar soğuyacak

Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte sıcaklıklar hızlı bir şekilde düşerek mevsim normalleri dolaylarında seyredecek. Batı bölgelerde ise birkaç derece altına inecek. Sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte yağışlı hava ülkenin büyük bir bölümünde etkisini gösterecek.

Yağışlar çoğunluklu olarak yağmur şeklinde düşecek. Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde düşecek. Önümüzdeki 3 gün daha Akdeniz Bölgesi genelindeki yağışların şiddetli olacağı öngörülüyor. Çarşamba günü için Marmara Bölgesi'nin tamamında kuvvetli yağışlar görülecek. Akşama doğru ise yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde düşecek.

İstanbul ve Ankara'da da kar bekleniyor

İstanbul'da görülecek olan en yüksek sıcaklık 4 derece olacak. Megakentte çarşamba ve perşembe günü karla karışık yağmur ve kar yağacak.

Başkent Ankara'da mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklık ise yeni haftada düşecek. Ankara'da çarşamba günü kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Karın özellikle yüksek bölgelerde etkili olacağı öngörülüyor.

Yağışların perşembe günü itibarıyla ülkeyi terk etmesi tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)