İstanbul Valisi o ağacı ziyaret etti!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle 1377 yıllık olan, İstanbul'un en yaşlı ağacını ziyaret etti.

YAŞAM 05.06.2020, 16:28
İstanbul Valisi o ağacı ziyaret etti!

5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olması münasebetiyle Cerrahpaşa Üniversitesi Orman Fakültesi yerleşkesinde yer alan 1377 yaşındaki çınar ağacını ziyaret eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından o ağacın başında mesajı verdi.

Görüntülü paylaşımında neden dev çınar ağacının yanında olduğunu anlatan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olduğunu hatırlatarak, hayatı paylaştığımız bütün canlıları anlamak, onların hak ve hukukunu korumak için farkındalık yapmak gerektiğini söyledi.

istanbulun en yaşlı ağacı

Türklerin geleneğinde, büyüklerine hürmetini göstermek için her fırsatta ziyaretlerine gittiğini belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kendisinin de İstanbul'un en büyüğünü ziyaret etmek istediğini, çınar ağacının 1377 olan yaşının dile kolay geldiğini ama 14 asrın öyle kolay geçmeyeceğini, hemen yanı başında bulunan en yaşlı komşusunun bile 600 yaşında olduğunu ifade etti.

türkiyenin en yaşlı ağacı

"Bu çınarların gölgesinde serinlemek ne güzel." diyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, doğaya ne kadar saygılı olunursa çevrenin o kadar güzelleştiğini pandemi sürecinde herkesin gördüğünü, tertemiz havaya, masmavi denize, Boğaz'da ve Haliç'te yunuslara yeniden kavuşulduğunu belirterek, İstanbul'un çok zengin biyoçeşitliliğe sahip olduğunu ve tek tek sayılamayacak kadar canlıya ev sahipliği yaptığını anımsattı.

istanbul valisi ali yerlikaya istanbulun en yaşlı ağacı

Yeni normal döneme girilen bu günlerde "sıfır atık" parolasıyla, başta maske ve eldiven gibi tıbbi atıklar olmak üzere, doğaya zararlı hiçbir atık bırakılmamasını rica eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çevrenin ve doğadaki bütün canlıların kıymetininin bilinmesini, gözlerin aydınlığı, yarınların teminatı çocuklar için daha güzel bir dünya bırakılmasını diledi. "Başka bir İstanbul, başka bir Türkiye, başka bir dünya yok." diyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, mesajını, "Çevre günümüz kutlu olsun." diyerek bitirdi.

Yorumlar (0)