İstanbul uyarı: Sel tehlikesi sürüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'a gök gürültülü sağanak yağışın bugün (Pazar) öğle saatlerine kadar süreceği ve sel riskinin geçmediği uyarısında bulundu.

YAŞAM 14.06.2020, 08:54
İstanbul uyarı: Sel tehlikesi sürüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden İstanbul için sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış bazı kesimlerde gök gürültülü sağanak yağış olarak görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, geceden bu tarafa devam eden sağanak yağışın öğle saatlerine kadar devam edeceği uyarısında bulundu. 

Su baskını ve yıldırım düşmesi tehlikesi!

Öğle saatlerine kadar sürmesi beklenen sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın su baskını ve yıldırım düşmesine yol açabileceği, bu nedenle İstanbulluların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü metrekare başına 21 ila 50 kilogram yağışın düşeceğini öngörüyor.

Öğlene kadar devam edecek, sel tehlikesi de devam ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların Trakya, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Bilecik, Bursa, Uşak, Kütahya, göller yöresi, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Çankırı, Samsun, Ankara'nın kuzey ve doğusu ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olmak üzere güçlü olmasını bekliyor. Yağışlar yoğunluğu nedeniyle su baskını, sel, ulaşımda aksama, yerel dolu yağışı gibi sorunlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmakta yarar görülüyor.

Yorumlar (0)