İstanbul'un ulaşım hamleleri sürüyor

İstanbul'da servis yapan M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı, cumartesi günleri de hafta içinde olduğu için 8 vagonlu trenlerle hizmette olacak. Uygulama 4 Ocak'ta başlıyor.

YAŞAM 02.01.2020, 15:56
İstanbul'un ulaşım hamleleri sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), vatandaşların talepleri doğrultusunda hayata geçirdiği uygulamalara yenisini ekledi. Cumartesi günleri M2 Yenikapı-Hacıosman hattında hafta içi olduğu gibi 8'li trenler hizmet verecek.

İBB'den gelen açıklamaya göre, şu anda Metro İstanbul, M2 hattında hafta içi 8'li, hafta sonu 4'lü trenlerle hizmet veriyor.

Gerekli analizler yapıldı

Yolcuların talepleri doğrultusunda hafta sonları yolcu yoğunluğu analizi gerçekleştiren Metro İstanbul, M2 Yenikapı-Hacıosman hattında cumartesi günleri de yolcu sayısının yoğun olduğunu belirledi.

Yapılan çalışma sonucunda Metro İstanbul, cumartesi günleri de 8'li trenlerle sefer yapılmasına karar verdi.

Yoğunluğun azaltılması hedefleniyor

Vatandaşlardan ulaşan taleplere istinaden cumartesi günleri de 8 araçlı trenler kullanılarak yolcu yoğunluğunun azaltılması amaçlanıyor. Cumartesi günleri 8 araçlı sefer uygulaması, 4 Ocak'ta hayata geçecek.

Bu düzenlemeyle beraber cumartesi günleri trenlerde 84 olan araç sayısı 112'ye, saatlik yolcu taşıma kapasitesi de çift yönde yüzde 33 artarak 34 bin 200'den 45 bin 600'e yükselecek. Bütün gün 14 tren tek yönde 190 sefer gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)