İstanbul'u kuvvetli sağanak ve fırtına vurdu

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli fırtına ve sağanak, hayatı olumsuz yönde etkiledi. İldeki birçok semtte ağaçlar devrildi, bazı apartmanların ​çatısı uçtu.

YAŞAM 18.09.2021, 22:37 20.09.2021, 11:41
İstanbul'u kuvvetli sağanak ve fırtına vurdu

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarındaki birçok ilçede başlayan fırtına ve sağanak sebebiyle bazı semtlerde ağaçlar devrildi, bazı binaların çatısı uçtu.

Anadolu Yakası'nda yağış Boğaz etrafı ve kuzey bölgelerde etkili oldu. Gök gürültülü sağanak esnasında çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı.

Anadoluhisarı Mahallesi Körfez Caddesi üzerinde fırtınadan dolayı bir ağaç devrildi. Devrilen ağaç sebebiyle cadde çift taraflı trafiğe kapatıldı. 

Ağaçlar devrildi

Avrupa Yakası'nda sağanak Mecidiyeköy ve çevresinde etkili oldu. Sarıyer Poligon Mahallesi Aydınlar Caddesi üzerinde şiddetli yağış ve dolu sebebiyle 3 katlı binanın çatısı uçarak, aracın üstüne düştü. 

Baltalimanı'nda, kuvvetli rüzgar sebebiyle bir ağacın gövdesinden kopan parça Sakıp Sabancı Caddesi üzerine düştü. Emniyet güçleri, caddede önlem alarak, sürücüleri farklı güzergahlara doğru yönlendirdi. Ağaçtan kopan parçaların yoldan kaldırılmasının akabinde cadde trafiğe açıldı.

Habibler'de de kuvvetli fırtınanın etkisiyle bazı ahır ve evlerin çatısı uçtu.

Silivri'de dolu yağışı

Gök gürültülü sağanağın etkili olduğu Silivri'de ise dolu yağışı gözlendi. Bazı mahallelerde kuvvetli rüzgardan ağaçlar devrildi. Yolçatı Mahallesi üzerinde saman balyalarına yıldırım düşmesi neticesinde meydana gelen yangında 30 balya yandı. 

Yağış sebebiyle kentin birçok noktasında trafik akışı aksadı.

















Yorumlar (0)