İstanbul Sarıyer’de mahalleli şaşkına döndü: Sürekli çoğalıyorlar!

İstanbul Sarıyer’de bir sokağı akrepler ve fareler bastı. Bahçelerdeki fareler ve evlerin içine dek giren akrepler vatandaşlara zor anlar yaşattı. İBB ve Sarıyer Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını ifade eden mahalle sakinleri, akrebe karşı ilaçlamanın olmadığı yanıtını aldıklarını ifade etti.

YAŞAM 24.10.2021, 12:27 24.10.2021, 13:39
İstanbul Sarıyer’de mahalleli şaşkına döndü: Sürekli çoğalıyorlar!

İstanbul Sarıyer’de bir sokağı basan fareler ve akrepler vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Mahalle sakinleri, “Akrepler evin içinde, sürekli olarak yuva yapıyor. 153’ü, belediyeyi aradık. Belediye başkanına bizzat yazdık ama bir ilaçlama yapılabilme durumunun olmadığını söylediler.” dedi.

“Kendimizin mücadele etmesi gerekliymiş”

Mahalle sakinlerinden olan stajyer avukat Nurcihan Güzel, evinin duvarlarında akreplerin gezdiğini ve bahçesinde ise ölü farelerin olduğunu söyleyerek, “5-6 aydan beri aynı evdeyim. Oturmaya başladığımdan beri evin içinde ve bahçede akrepler sürekli yuva yapıp çoğalıyorlar. Belediye yalnızca, arı, böcek ilaçlaması yapıyormuş. Bu sorunla bizim kendi başımıza mücadele etmemiz gerekliymiş.” dedi.

“Fare ölüleri görülüyor”

İşten geldiğinde akreplerinin ayağının altında dolaştığını söyleyen Güzel, “Herhangi bir şekilde ölmüyor, bayağı güçlü vurulması gerek. Ortadan ikiye ayrılsa dahi iki taraftan yan yana yürümeye başlıyorlar. En son bir hafta öncesinde evimin içinde duvara yürümeye başladıklarını gördüm.” dedi.

Sokaklarında fare ölüleri olduğunu ifade eden Güzel, “Bunlarla da kendimizin mücadele etmesi gerekiyor. Fare için başvuru yaptık. Komşularımız da keza aynı şekilde fareyle mücadele etmeye çalışıyorlar fakat sürekli olarak bahçelerde, başka yerlerde fareler geziyor ve fare ölüleri de artık çoğaldı.” dedi.

Yorumlar (0)