İstanbul otogarında ek seferler bile yetersiz kaldı!

Kurban Bayramı’nı şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul otogarlarını tıklım tıklım doldurdu. Ana seferlerle birlikte ek seferlerin de konulduğu otogarda oluşan yoğunluk, dikkatlerden kaçmadı. 

YAŞAM 19.07.2021, 12:07 20.07.2021, 09:13
İstanbul otogarında ek seferler bile yetersiz kaldı!

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile tatili şehir dışında geçirmek isteyen kişiler, bilet kuyrukları oluşturmuş ve internet siteleri de kilitlenmişti. Çoğu kişi için 14 Temmuz Çarşamba günü mesai bitimiyle başlayan bayram tatilinde bilet bulmakta zorluklar yaşandı. Aradan geçen 5 güne karşın otogarlardaki yoğunluklar devam ediyor.  

Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın giriş ve çıkışları, günün her saatinde uzun araç kuyruklarına sahne olmaya devam ediyor. Pek çok vatandaşlar, şahsi aracını park edecek yer bulamazken kalabalık sebebiyle otobüs şoförlerinin de zor anlar yaşadığı görüldü. 



Ek otobüs seferleri de yetmiyor 

Dudullu terminali ve Sancaktepe’deki tesislerde de oluşan araç ve yolcu yoğunluğunu dağıtmak için ana seferlerin aralarına ek seferler konulmuş olsa da sorun ne yazık ki çözülemedi. Ek seferlerin de yetmediği zamanların olduğunu belirten otobüs şoförü Abuzer Hamurcu, özellikle 3 gündür çok yoğunluk yaşandığını aktardı. “Asıl yoğunluk bu gece.” diyen Hamurcu, yarın sabah itibarıyla hem sefer hem de yolcu sayısının düşeceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)