İstanbul karlar altında kaldı: Vali Yerlikaya’dan art arda uyarı…

İstanbul’da 3 günden beri aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde şiddetli bir şekilde yağarken, sabahleyin de aralıklarla etkisini sürdürdü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yapmış olduğu son paylaşımda 12.00-15 Aralığında Anadolu Yakası ve Boğaz Çevresinde kar yağışının etkisini göstereceğini kaydetti.

YAŞAM 13.03.2022, 13:03
İstanbul karlar altında kaldı: Vali Yerlikaya’dan art arda uyarı…

Geceleyin İstanbul’da şiddetini artıran deniz etkili kar yağışı sabah saatleri itibarıyla da şiddetini artırdı.

Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası için kar uyarısı

Vali Yerlikaya, 12.00-15.00 aralığı için Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası’nda kar yağışı olacağını ifade etti.

Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu duyuruda, şehirde gün içinde beklenen kar yağışına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Ali Yerlikaya, “MGM verilerine göre öğleden sonra Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde kar yağışlı, 15.00-18.00 arasında Anadolu Yakası’nın doğu kesimleri hafif düzeyde yağışlı, 18.00-21.00 şehir geneli az bulutlu ve parçalı bulutlu geçecek.” dedi.

Kamyon ve TIR’lara izin

Vali Seddar Yavuz, yoğun kar yağışından dolayı Kocaeli’den kamyon ve TIR’ların Anadolu ve İstanbul’a geçişlerinde kısıtlamaların kaldırıldığını kaydetti.

Sosyal medya hesabından duyuru yapan Yavuz, “Yoğun kar yağışından dolayı İstanbul, Kocaeli ve Anadolu’ya gidecek olan TIR ve kamyonlara dair kısıtlama sabah saat 06.00 itibarıyla kaldırılmıştır.” dedi.

Kar yağışı hava ulaşımı üzerinde de etkili oldu. Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanları’na kalkış ve varışlı toplamdaki 279 seferin iptali yapıldı.

Yorumlar (0)