İstanbul kar altında: Unkapanı Köprüsü ulaşıma kapatıldı

İstanbul Valisi Yerlikaya, yeni yasakları sosyal medya hesabından art arda paylaştı. Yerlikaya, ikinci bir bilgilendirmeye kadar İstanbul içindeki kamyon ve tırların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini dile getirerek hareket halindeki kamyon ve tırların da en yakın park alanına çekmesi gerektiğini ifade etti. Yoğun kar yağışının yaşandığı şehirde Harem, Esenler ve tüm cep otogarlarında seferler durduruldu. İstanbul dışına otobüs çıkışının olmayacağı aktarıldı. THY ise 12 Mart tarihli İstanbul varış ve kalkışlı toplam 180 seferini iptal etti. AVM’lerin bugün 12.00’da açılmasına ve 19.00’da kapatılmasına karar verildi. Ayrıca bağlantı noktasındaki ayrılma sebebiyle Unkapanı Köprüsünün ulaşıma kapatıldığı bildirildi. Hava durumu karşısında yasaklar güncellenmeye devam ediyor.

YAŞAM 11.03.2022, 13:05 12.03.2022, 13:52
İstanbul kar altında: Unkapanı Köprüsü ulaşıma kapatıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ile ilgili yeni önlemler alındığını duyurdu. Twitter hesabı üzerinden art arda paylaşımlarda bulunan Yerlikaya, karayolları hakkında yaptığı duyurularda tır ve kamyonların ikinci bir habere kadar İstanbul içinde trafiğe çıkmasının yasak olduğunu bildirdi. Şu anda yolda olan kamyon ve tırların ise en yakın park alanlarına çekerek burada beklemelerini söyledi. Ayrıca Trakya ve Anadolu’dan gelen kamyon ve tırların da İstanbul’a giriş yapamayacağı belirtildi.



Uzun yol seferleri iptal edildi

Harem, Esenler ve tüm cep otogarları hakkında da duyuru yayınlayan İstanbul Valisi Yerlikaya, yoğun kar yağışı sebebiyle şehirlerarası otobüslerin otogarlardan çıkartılmayacağını kaydetti. 



THY 180 seferini iptal etti

Kara ulaşımının durdurulmasının ardından Türk Hava Yolları da hava ulaşımını durdurdu. THY, 12 Mart günü için İstanbul varışlı ve kalkışlı toplam 180 seferini iptal etti. Seferlerin 18’inin Sabiha Gökçen Havalimanı; 162’sinin de İstanbul Havalimanı ile ilgili olduğu aktarıldı. Vatandaşların, THY’nin resmi internet sitesi ve telefon numarası üzerinden ayrıntılı iptal bilgisini alabilecekleri ifade edildi.



AVM’ler 12.00-19.00 arası açık olacak

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise sosyal medya hesabından AVM’ler hakkında duyuru yayınladı. “Zorlu hava şartlarını dikkate alarak görüşme gerçekleştirdik.” ifadelerini kullanan Avdagiç, AVM’lerin bugün 12.00-19.00 arasında açık olacağını duyurdu. 



“Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbulluları şu şekilde uyardı: “Kıymetli hemşehrilerim, şehrimizdeki yoğun kar yağışı sebebiyle zorunda kalmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Çıkacaksak toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Şahsi araçlarımızı kullanacaksak muhakkak kış lastiği taktıralım. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 hizmetinizdedir.”

Unkapanı Köprüsü, ulaşıma kapatıldı

Öte yandan son açıklamada bağlantı noktasındaki ayrılma sebebiyle Unkapanı Köprüsü'nün ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

İstanbul’da kar yağışı devam ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan bilgiye göre yoğun kar yağışı bugün öğleden sonra da devam edecek. Günün en yüksek sıcaklığı ise sıfırın altında 1 derece olacak.

Yorumlar (0)