İstanbul için uyarılar peş peşe geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi), şehirde gece saatlerinden itibaren etkili olması öngörülen yağışa ilişkin yurttaşları uyardı.

YAŞAM 06.08.2021, 18:13 08.08.2021, 12:14
İstanbul için uyarılar peş peşe geliyor

İBB tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da hafta boyunca etkili olan bunaltıcı yaz sıcakları, bu gece itibarıyla yerini daha yağmurlu ve serin bir havaya bırakmaya hazırlanıyor.

Sıcaklıklar 10-12 derece düşecek

AKOM ile MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) verilerine göre, hafta boyunca 35-38 dereceler aralığında seyreden bunaltıcı sıcakların, rüzgarın kuzeyli yönlerden şiddetlenmesi (30-60 km/s), sıcaklıkların 10-12 derece birden azalarak 25-27 derece dolaylarına kadar gerilemesi tahmin ediliyor.

Yarın gece saatlerine kadar devam edecek

Bugün gece saatleri itibarıyla saat 03.00'ten yarın gece saatlerine dek kent genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur, Anadolu Yakası'nın kuzey ve doğu kesimlerinde ise kuvvetli sağanak yağış geçişleri yaşanacağı öngörülüyor.

İBB personellerinin, kuvvetli yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında şiddetli rüzgar, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz koşullara karşı önlemlerini aldığı bildirildi.

AKOM, yurttaşları, su baskını ve dolu yağışı ihtimaline karşı tedbirli ve dikkatli olması hususunda uyardı.

Yorumlar (0)