İstanbul için uyarı... Yağışlar tekrar geliyor

Uzun bir zamandır soğuk havaların hakimiyetini devam ettirdiği İstanbul'da pazar günü ve sonrasında sağanak şeklinde yağmur yağışları başlayacağı bildirildi.

YAŞAM 13.04.2022, 10:40 13.04.2022, 10:41
İstanbul için uyarı... Yağışlar tekrar geliyor

Hava sıcaklıklarının yükselmesini bekleyenler, Nisan ayında bekledikleri sıcaklığın bir türlü gelmemesinden dolayı vatandaşların gözü hava durumundan ayrılmaz oldu.

Havaların düzelip düzlemeyeceği konusunda merak içerisinde olanlar, nisan ayında havaların ısınacağını umuyor.

Meteorolojinin yayınladığı verilere göre İstanbul'da ilerleyen günlerde hava sıcaklıkları artış gösterecek fakat bu yükseliş uzun ömürlü olmayacağı açıklandı.

Megakente sağanak yağış uyarısı

Pazar günü sonrasında sağanak şeklimde gelecek olan yağmur yağışı Megakenti etkisine alacak. Meteoroloji bunun yanı sıra bildirdiği bilgilendirmelerde ülke genelinde sağanak yağışın olacağı bildirdi.

Türkiye genelinde yağış hâkim olacak

Ülkemizin, Batı ve Doğu Karadeniz kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile, Ordu, Samsun, Sakarya, Bitlis, Kocaeli, Siirt çevreleri ile Ankara ve Van'ın kuzey, Çankırı'nın batı ve kuzey bölgelerinin yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık olacağı belirtildi.

Doğu Anadolu'ya çığ uyarısı

Gelecek olan yağışların, kıyı şeritlerde ve Siirt bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerdeyse karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması, bu sabah vakitlerinde Erzurum bölgesinde güçlü şekilde kar yağışı bekleniyor. Doğu Anadolu'da ve Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde fazla kar örtüsüne sahip eğimli yerlerde çığ riskine karşı dikkatli olunmalıdır. Buzlanma ve don ise İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece yaşanılacağı bildiriliyor.

Yorumlar (0)