İstanbul için sarı uyarı!

İstanbul için "sarı uyarı" uyarısı veren Meteoroloji, kentte bugün karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.

YAŞAM 07.02.2020, 12:37 07.02.2020, 12:56
İstanbul için sarı uyarı!

Meteoroloji, İstanbul’da bugün havanın karla karışık yağmurlu geçeceğini aktardı. 

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında olacağı; en düşük 1, en yüksek 7 derece olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın; kuzey ve kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette, gece saatlerinde kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin edliyor.

İstanbul’da bugün karla karışık yağmurlu olması beklenen havanın yarın kar yağışlı, Pazar günü ise parçalı bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklığı yarın en düşük eksi 1, en yüksek 3; Pazar günü en düşük eksi 2, en yüksek 5 derece olacağı bildirildi.

Don olaylarına karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da akşam saatlerinde beklenen kar yağışı öncesi "sarı uyarı" verdi vebuzlanma ve don olaylarına karşı uyarı yaptı.

Yapılan açıklamada, "Bu akşam saatlerinde İstanbul il genelinde yağmur şeklinde başlayacak olan yağışın, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışına dönerek gece boyunca etkili olacağı ve güney sahillerinde 2-5 cm, kuzey ve iç kesimlerinde 5 ila 9 cm yerde örtü yapacağı tahmin ediliyor. Yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Avrupa Yakası’nda, öğleden sonra ise Anadolu Yakası’nda etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışı ile hafta sonunda etkili olacak olan soğuk havanın, Pazartesi (10.02.2020) sabah saatlerine kadar başta buzlanma ve don olayının sebep olacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Sarı uyarı ne anlama geliyor?

Sarı uyarı, "tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiği" anlamına geliyor.

Yorumlar (0)