İstanbul için "sarı" alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için "sarı alarm" seviyesinde ikazda bulunarak, beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu.

YAŞAM 03.05.2020, 15:20
İstanbul için "sarı" alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’u "sarı" kategoride uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü "sarı" kod ile yaptığı uyarıda şu bilgileri verdi:

“İstanbul'daki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (04.05.2020 Pazartesi) akşam saatlerine kadar kuvvetli olacağı ve metrekareye 25-50 kilogram yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Sarı uyarı ne anlama geliyor?

İlk kategori uyarısını İstanbul için yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumunun yol açacağı tehlikelerin boyutuna göre farklı renk kategorisinde uyarılar yapıyor.

Sarı kategori ise hava durumunun "potansiyel tehlikeli" olduğu anlamına geliyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerekiyor.

Yorumlar (0)