İstanbul için fırtına uyarısı!

İstanbul Valiliği, Twitter'dan lodos uyarısı yaptı. Bozcaada feribot seferleri ve BUDO'nun bazı seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi.

YAŞAM 26.02.2020, 17:29
İstanbul için fırtına uyarısı!

İstanbul Valiliği, bugün Marmara Bölgesi'nde öğle saatlerinde başlayan ve yarın etkisini kaybedecek lodos fırtınası beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini aktardı.

İstanbul Valiliğinin Twitter hesabından yapılan duyuruda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminleri açıklandı.

İstanbul'da rüzgarın 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Denizlere ait fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

İstanbul'da yarın havanın yağmurlu olacağı tahmin edilirken, hava sıcaklığının en düşük 13, en yüksek 17 derece olacağı öngörülüyor.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı sağlayan GESTAŞ AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 18.00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya saat 19.00'da yapılması planlanan seferler yapılamayacak.

BUDO'dan sefer iptalleri

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) bazı seferleri, Marmara Denizi açıklarında anlık oluşan ve raporlarda öngörülmeyen hava muhalefetinden dolayı iptal edildi.

BUDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 18.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 20.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Yorumlar (0)