İstanbul Havalimanı’nda, keçeye emdirilmiş morfin ele geçirildi

İstanbul Havalimanı’nda bir yolcunun çantasını arayan ekipler, keçeye emdirilmiş halde 3 kilo 680 gram uyuşturucu buldu.

YAŞAM 17.11.2022, 16:54 18.11.2022, 16:33
İstanbul Havalimanı’nda, keçeye emdirilmiş morfin ele geçirildi

Tahran ve İstanbul arası sefer yapan yolcuların kontrolünü sağlayan İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı NARKOKİM ekipleri, keçeye emdirilmiş durumda 3 kilo 680 gram uyuşturucu ele geçirdi.

Bavulu alırken gözaltına alındı

Yapılan incelemeler sırasında çantalardan bir tanesine dedektör köpeğinin aşırı tepki göstermesi üzerinde söz konusu çanta x-ray taramasından geçirildi. Şüpheli fazlalık olduğu belirlenen çanta yeniden bagaj bandına koyuldu. Yolcu kısmında hazır halde bekleyen Gümrük Muhafaza ekipleri çantayı banttan alan kişiyi yakaladı.

İncelemelerin ardından valizinin yan, üst ve taban çeper bölümlerinin normale göre farklı bir astardan oluşturulduğu fark edildi. Astar içerisinde keçelere emdirilmiş olan kahverengi toz maddeler olduğu belirlendi. Gerçekleştirilen test sonucunun sonrasında keçeye emdirilmiş durumda olan 3 kilo 680 gram maddenin morfin olduğu belirlendi.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olay ile ilgili inceleme başlatılırken söz konusu zanlı gözaltına alındı.

Yorumlar (0)