İstanbul Havalimanı'nda operasyon: 36 kilogram kokain yakalandı!

İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen iki farklı uyuşturucu operasyonunda 36 kilogram kokain ele geçirildi.

YAŞAM 08.06.2022, 11:44 09.06.2022, 09:03
İstanbul Havalimanı'nda operasyon: 36 kilogram kokain yakalandı!

İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından yürütülen uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele faaliyetleri kapsamında, İstihbarat Bilgi Sistemi ile Varış Öncesi Yolcu Bildirim Sistemi üzerinden havayolu ile seyahat edecek olan yolculara ait risk analizi çalışması gerçekleştirildi. Ekipler, Bakü ‘den İstanbul’a gelecek olan uçak ile yolculuk yapan yabancı uyruklu bir kişiyi şüpheli olarak değerlendirilip sonrasında takibe aldı.

Uçak, Hava Takip Sisteminden izlendi ve uçağın yanaşacağı körükte tedbirler alındı. Ekiplere göre, şüpheli davranışlar sergileyen ve Meksika-İstanbul uçuşuna ait olan bir başka yolcunun valizini alan yolcu ile yanında bulunan çantalar ekipler tarafından arandı.

Detektör köpekler hemen tepki verdi, valiz açıldı

Şüpheli yolcunun, uçak altına verdiği bagajlarının kontrolü esnasında narkotik detektör köpekler aşırı tepki verdi. Bunun üzerine x-ray cihazı taramasından geçirilen valizlerde, bazı şüpheli yoğunluklar tespit edildi. Gümrük Muhafaza Narkokim ekipleri tarafından yapılan aramada şüpheli şahsın valizinde 30 kilogram kokain yakalandı.

İkinci operasyon, şaşkınlık yarattı!

Gümrük Muhafaza Narkokim ekipleri tarafından yürütülen ikinci operasyonda ise bir hayli ilginç olaylar yaşandı. Ekipler, Panama’dan Türkiye’ye, buradan da direkt Nijerya’ya gidecek bir yolcuyu şüpheli olarak değerlendirip takibe aldı.

Kitap ile kozmetik ürünlerinin içine kokain saklamışlar!

Edinilen bilgiye göre, yabancı uyruklu olan şüpheli bir kişiye ait makyaj çantası ile kol çantasını didik didik arayan görevli ekiplerin şüpheleri boşa çıkmadı. Şüpheli yolcuya ait olan çantada çocuk kitapları ile kozmetik ürünlerin içine gizlenmiş halde bulunan yaklaşık 6 kilogram kadar kokain ele geçirildi.

5 kişi gözaltına alındı

Gerçekleştirilen 2 farklı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Olaylar ile ilgili adli soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)