İstanbul Havalimanı'nda Kovid-19 test sonuç süresi kısaldı

İstanbul Havalimanı’ndaki yeni test kitleri hizmeti ile PCR test sonuç süresi 1,5 saate indi. 

YAŞAM 01.06.2021, 16:26 02.06.2021, 09:26
İstanbul Havalimanı'nda Kovid-19 test sonuç süresi kısaldı

İstanbul Havalimanı’nda, havalimanına gelen yolculardan alınan örnekler, terminaldeki laboratuvarlarda analiz edilerek, elde edilen sonuçlar en kısa süre içinde cep telefonundaki uygulamalardan da yolcuya bildiriliyor.

PCR test sonucu 1,5 saatte çıkacak

Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapılarından olan İstanbul Havalimanı, ağırladığı yolcuları için yeni hizmetler vermeye devam ediyor. Havalimanındaki yeni test kitleriyle, PCR testlerinden sonuç alma süresi azaldı. Geçen yaz döneminde İstanbul Havalimanı Test Merkezi'ni hizmete sunan İGA (İstanbul Grand Airport); Antijen, PCR ve Antikor test sonuçlarını kısa bir süre içinde yolcuya iletiyor.

5 bin metrekarelik alan içinde 24/7 hizmet veren, günlük olarak 20 bin test kapasitesine sahip olan İstanbul Havalimanı Test Merkezi, yolcuların burnundan ve boğazdan alınan sürüntüleri, havalimanındaki laboratuvarda işleyerek PCR testlerinin sonuçlarını 1,5 saat içinde, antijen sonucunu 20 dakika, antikor sonucunu ise 45 dakika içerisinde yolcunun talebi üzerine telefon yoluyla da yolcuya iletiyor.

Sağlık Bakanlığı'nın ücret tarifesi çerçevesinde yurt dışından gelen-yurt dışına giden yolculara uygulanan antikor, antijen ve PCR test sonuçları İngilizce ve Türkçe olarak paylaşılıyor.

İGA, yolcularına ayrıcalıklı bir hizmet sunarak; kişiye özel havaalanı deneyimi hedefiyle İGA PASS üyelerine PCR test rezervasyonu hizmeti de sunuyor. İGA PASS yolcu takvimine ait rezervasyon üzerinden gerekli işlemleri uygulayan yolcular, hiçbir sıra beklemeden çabuk bir şekilde testlerini yapabiliyor ve bu testlerin sonuçlarını da kısa bir süre içinde de öğrenebiliyor.

Yorumlar (0)