İstanbul gezgini Boji’nin evi artık Koç Holding 

İstanbul’da vapur, tramvay ve dolmuş kullanarak bir yakadan diğer yakaya sık sık seyahat eden Boji, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç tarafından sahiplenildi. Üzerine “dışkı” ve “ısırma” iftirası dahi atılan gezgin köpek, insanlara olan küskünlüğünü geride bırakıp geçtiğimiz günlerde tekrardan seyahat etmeye başladı.  

YAŞAM 12.01.2022, 14:36 13.01.2022, 09:06
İstanbul gezgini Boji’nin evi artık Koç Holding 

İstanbul’da toplu taşıma araçlarında seyahat eden, Avrupa ve Anadolu yakası arasında sık sık turlayan ve hatta dünya basınında yer eden Boji, İBB ekiplerinin dikkatini çekmiş ve küpe takılmıştı. Küpesinde çip bulunan ve gezdiği yerler takip edilen gezgin köpek bir süredir ortalıklarda gözükmüyordu. 

2021’in sonlarında doğru bir erkek, cebinde taşıdığı dışkıyı otobüsün koltuğuna sürüp Boji’nin yaptığını belirtmiş ve bazı vatandaşlar da Boji’nin vatandaşları ısırdığını aktarmıştı. Toplu taşımalardaki güvenlik kameraları ile bunların yaşanmadığı tespit edildiyse de o günden sonra Boji bir daha görülmemişti. Edinilen bilgiye göre Boji, bu iftiralardan sonra özel bir alanda korumaya alındı. 



İnsanlara olan küskünlüğünü bozdu 

Üzerine atılan iftiralar sebebiyle insanlara küstüğü düşünülen Boji, 2022 ile birlikte seyahatlerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da Bojiseverlere bir müjde verdi. 

İmamoğlu, Boji’nin, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç tarafından sahiplenildiğini duyurdu. İmamoğlu, Ömer Koç’a sosyal medya hesapları üzerinden teşekkür etti ve ekledi: “Boji’nin artık zarar vermek isteyen insanlardan uzak, dilediği gibi koşturabileceği bir yuvası olacak.” 



Ömer Koç

Yorumlar (0)