İstanbul daha da yanacak!

YAŞAM 02.07.2020, 16:05
İstanbul daha da yanacak!

Marmara Bölgesi, hafta sonundan itibaren sıcak havanın etkisine giriyor.

Hafta sonundan itibaren bir hafta boyunca yağış beklenmeyen İstanbul'da sıcaklığın 31 ila 34 derece olması bekleniyor.

Marmara Bölgesi etkileniyor

Marmara Bölgesi, bu hafta sonundan itibaren bir hafta sürecek sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor.

Uyarı, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden geldi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin yayımladığı verilere göre, bu hafta sonundan itibaren geçerli olmak üzere bir hafta boyunca İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Yalova'nın, Basra Alçak Basıncı nedeniyle sıcak havanın etkisinde olacağı öngörülüyor.

"Biraz yağmur yağsa da serinlesek" dedirtecek ama...

Marmara Bölgesi'nde hafta boyunca "biraz yağmur yağsa da ortalık serinlese" beklentisi de boşa çıkacak. Çünkü hava hafta boyunca az bulutlu ve açık olacak, yağmur yağmayacak.

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları birkaç gündür mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyrediyordu. Sıcak havadan bunalan İstanbulluları yarından itibaren yaklaşık hafta ortasına kadar daha da sıcak hava bekliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin tahmini ise mevsim normallerinin 5-7 derece üzerinde olması yönünde.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi de İstanbul'da hafta sonundan itibaren bir hafta süresince yağış beklemiyor ve hava sıcaklığının 31 ila 34 dereceler arasında seyretmesini öngörüyor. Merkezin raporunda İstanbul'da hava parçalı ve az bulutlu görünüyor.

Yorumlar (0)