İstanbul'da sarı taksilere şikayet yağıyor!

İstanbul'da sadece 2019 yılında ALO 153 Beyaz Masa'ya taksicilerle ilgili 179 bin şikayet başvurusunda bulunuldu. Şikayet konuları arasında taksicilerin "yolcu seçme", "ters cevap verme" ve "para üstü vermeme" gibi davranışları bulunuyor.

YAŞAM 03.02.2020, 11:07
İstanbul'da sarı taksilere şikayet yağıyor!

İstanbul'da taksilerle ilgili şikâyetler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ALO 153'e yapılıyor. 2019 yılında taksicilerle sorun yaşayan 179 bin 177 vatandaş bu hatta şikayet başvurusu yaptı. 

Günde 490 şikâyete konu olan sarı taksiler, en çok "kısa mesafe" bahanesiyle yolcu almamaları nedeniyle şikayet ediliyor. 

"Ağzına ne gelirse söylemekten çekinmedi"

Milliyet gazetesinden Cihat Aslan’ın haberine göre, ALO 153'e başvurduğunu söyleyen Kamala adlı kadın, "Sahrayıcedit'ten geçen 34 *** 94 plakalı, Üsküdar'a bağlı terbiyesi olmayan taksi şoföründen şikâyetçiyim. 10 yaşındaki yeğenimle birlikte İçerenköy'e giderken ağzına ne gelirse söylemekten çekinmedi. Yanımızda özel çantasının içinde olan 3 aylık 50 cm boyundaki köpeğimizi gördüğünde, 'Farketseydim bindirmezdim. Sevmem köpek möpek diye sinirlendi' " ifadelerini kullandı.

"Paramın üstünü 'Bozuk kalmadı' diye vermiyor"

Nuray isimli bir vatandaş ise, "Kartal ikidir aynı taksiciye denk geldim. Hem yolu uzatarak gidiyor, hem de paramın üstünü 'Bozuk kalmadı' diye vermiyor. Ben 2-3 kuruş peşinde değilim. Fakat helal etmiyorum, çünkü ikinci kez aynı şeyi yaptı. Gerçekten olmadığına inanmıyorum" diyerek yakındı.

"Daha önce hiç böyle bir terbiyesizlik görmedim"

Bakırköy sahilde gece geç saatlerde kendisini yolda bırakan taksiciden şikâyetçi olan bir başka vatandaş ise, "16 Haziran 2019'da saat 22.25'te sahilde taksi bekliyordum. 34** plakalı taksi 'Nereye' diye sordu. Bende Şirinevler'e gideceğimi söyledim. Gaza basıp devam etti. Daha önce hiç böyle bir terbiyesizlik görmedim. Bunun takipçisi olacağım."  dedi.

Eski taksici: "Plaka işini yürüten birkaç ağababa var"

Eskiden taksicilik yapan ve şimdi ise Sefaköy'de korsan taksiye çıkan bir kişi ise, "Taksicilerin davranış şekilleri, kapıdan alınma, vatandaşın istediği noktaya istediği yoldan bırakılması gibi rahatlıklar bizi tercih haline getiriyor. Numaramız memnun olan müşteriler tarafından internete yükleniyor. Şu anlık referans sistemiyle iş yapıyorum. Müşteriler genelde soğuk ve yağmurlu havalarda bizi tercih ediyorlar. Istanbulluların en çok dert yandığı konular; kısa mesafe, yolcu seçme gibi sıkıntıları yaşatmıyoruz. Yakalandığımızda 5-6 bin TL ceza ödemektense yasallaşmak isteriz. Ama plakaya da büyük rakamlar ödemek istemiyoruz. Plaka işini yürüten birkaç ağababa var." ifadelerini kullandı.

Korsan taksici: "Tavır olarak kısa mesafede arabaya insan almıyorlar"

Kayaşehir'de korsan taksicilik yapan bir başka kişi ise, "Tavır olarak kısa mesafede arabaya insan almıyorlar. Geçen gün Sefaköy'de yağmurlu bir havada yaşlı kadını taksiye almadılar. Taksici, ‘Ben oraya girmem, trafik var' dedi. Kadına araç gönderdik ve evine yolladık. Şimdi ulaşım için bizi kullanıyor. İnternet ve eş dostla bize ulaşabiliyorlar. Kısa mesafe fark etmiyor, herkesi taşıyoruz. Taksici, arabanın anahtarını aldığı zaman mal sahibine 300-350 TL borçlu başlıyor. Adam o yevmiyeyi çıkartmak zorunda. Yevmiyeyi çıkarmayınca yol uzatıyor. Keşke yasal olsa da aylık 2 bin TL ödeyerek biz de bu işi yapsak. Hem artık iş oto galericilerin elinde" diye konuştu.

Yorumlar (0)