İstanbul'da sağlıkçıların eylemi sırasında polise tokat atan astsubay tutuklandı!

Konya’da görevi başında öldürülen Doktor Ekrem Karakaya için dün sağlıkçılar İstanbul bir eylem yaptı. Eylem sırasında arbede çıktı ve bir astsubayın bir polise tokat attığı fark edildi. O görüntüler sosyal medya da yankı buldu. Doktor eşini korumak isterken polise refleks olarak tokat attığını söyleyen astsubay, tutuklandı.

YAŞAM 08.07.2022, 16:00
İstanbul'da sağlıkçıların eylemi sırasında polise tokat atan astsubay tutuklandı!

Doktor Ekrem Karakaya'nın Konya'da görevi başında silah ile vurularak öldürülmesi, bazı şehirlerde sağlıkçılar tarafından protesto edildi. Bu kapsamda dün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önünde de gösteriler düzenlendi.

Sağlıkçıların eyleminde gerginlik!

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED), İstanbul Tabip Odası ile bazı sağlık meslek sendika ve odalarına üye olan sağlık çalışanları da düzenlenen eyleme katıldı.

Eylemcilerin Çemberlitaş'taki İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürümek istemesine, polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine gergin anlar yaşandı.

Polise tokat atan o astsubay, tutuklandı

Eylem sırasında çıkan arbede görüntülerinde bir kişinin polise tokat attığı görüldü. O anlara ait görüntüler sosyal medya da büyük yankı buldu.

Gerginliğin tırmandığı sırada polise tokat attığı gerekçesi ile gözaltına alınan şüpheli şahıs N.K.Ö. tutuklandı.

Şüpheli şahsın, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı olarak görev yapan bir astsubay olduğu anlaşıldı.

"Doktor eşimi korumaya çalışırken refleksle hareket ettim"

Edinilen bilgiye göre, söz konusu şüpheli şahsın, hakimlik sorgusu sırasında, doktor eşini korumaya çalışırken refleks ile hareket ettiğini açıkladığı öğrenildi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından, zanlının "kamu görevlisine yönelik görevi nedeni ile direnme" suçundan dolayı tutuklanması yönünde karar verildi.

Yorumlar (0)