İstanbul'da önlemlere uyulmadı, peş peşe yasaklar geldi!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Haziran ayının sonuna kadar toplu halde karşılamalar, uğurlamalar ve gösteriler yasaklandı.

YAŞAM 15.06.2020, 16:09 15.06.2020, 16:23
İstanbul'da önlemlere uyulmadı, peş peşe yasaklar geldi!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede kapsamında 1 Haziran itibarıyla normalleşme süreci başladı.

Fakat vatandaşların hemen rehavete kapılması ve tedbirleri dikkate almaması nedeniyle günlük vaka sayıları, 1500'ün üzerine çıkmaya başladı. 

Bunun üzerine İstanbul'da tedbir amaçlı Haziran ayının sonuna kadar toplu halde karşılamalar, uğurlamalar ve gösteriler yasaklandı.

Konuya ilişkin açıklama İstanbul Valiliğinden geldi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’un 39 ilçesinde bulunan kafe, kıraathane ve lokanta gibi işletmelerin, tedbirlere riayet edip etmediklerinin denetleneceği bildirildi. 

Diğer yandan, İstanbul'da gerçekleştirilmesi düşünülen açık hava toplantılarına, yürüyüşlere, toplu uğurlama ve karşılama etkinliklerine müsaade edilmeyeceği kaydedildi. Sivil Toplum Kuruluşları (STK), sendikalar ve siyasi partilere gerçekleştirilmesi olası ziyaretlerde sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi sağlanacak.

Vali Yerlikaya'dan talimat geldi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında saat 24.00'da kapanması gereken kafe, lokanta ve kıraathane gibi bazı yerlerin kapanış saatine riayet etmediği ve sosyal mesafe kuralının uygulanmadığı şeklinde gelen ihbarlar üzerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kent genelinde "yeni normal denetimi" yapılmasını istedi. 

Kentte normalleşme süreci kapsamında çalışması gereken işletmelere ilişkin istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasını önlemek ve tedbirlere uymanın genel anlayış kabul edilmesi için İstanbul'un 39 ilçesinde hafta boyunca her gün eş zamanlı olarak denetim yapılmasına yönelik karar alındı. 

Kapalı olması gereken işletmelerin belirlenen saatlere uyup uymadığı denetlenirken, kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacak.

Yorumlar (0)